Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Αγαπημένη εποχή των λοιμώξεων.....

Η μετάδοση των λοιμώξεων στα σχολεία μπορεί να περιοριστεί σημαντικά. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος είναι η καλή υγιεινή των χεριών. Τα παιδιά θα πρέπει να εκπαιδεύονται στο σωστό πλύσιμο των χεριών τους με σαπούνι και ζεστό νερό. Τα χέρια πρέπει να τρίβονται και να καθαρίζονται καλά όλες οι επιφάνειες τους - ράχη των χεριών, μεταξύ των δαχτύλων, καρποί και κάτω από τα νύχια. Να ξεπλένονται με άφθονο νερό και να στεγνώνονται με μια χάρτινη πετσέτα ή στεγνωτήρα αέρα.

Τα παιδιά θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους μετά την τουαλέτα, πριν από το φαγητό καθώς και μετά από παιχνίδι με ζώα.

Φράγμα προστασίας ια τις περισσότερες λοιμώξεις παρέχουν οι εμβολιασμοί, αποκλειστικά από παιδίατρο.

Η θεραπεία των μικροβιακών λοιμώξεων επιτυγχάνεται με τη χορήγηση του κατάλληλου αντιβιοτικού. Η χορήγηση αντιβίωσης πρέπει να δίνεται από τον παιδίατρο, αφού εξετάσει το παιδί και οπωσδήποτε όχι μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή μετά από πρωτοβουλία των γονέων. Οι ιογενείς λοιμώξεις δεν χρειάζονται αντιβίωση. Η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών είναι αποδεδειγμένο ότι καθιστά τα μικρόβια περισσότερο ανθεκτικά και ιδιαιτέρως επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Σε κάθε περίπτωση θυμηθείτε: Ενημερώστε το σχολείο κάθε φορά που μία λοίμωξη  σας επισκέπτεται. Ενημερώστε για το είδος της λοίμωξης και τις οδηγίες που δεχτήκατε από το γιατρό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου