Ετικέτες

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο (3) Αγωγή Υγείας (9) Ανακοινώσεις (138) Ανακοινώσεις - ΠΕΙ.Σ (13) Άνοιξη (3) Απόκριες (19) Άρθρα (54) Αρχή Σχολικής Χρονιάς (29) Βήματα για τη Ζωή (1) Βιβλία για παιδιά (6) Γενέθλια (14) Γιορτές (13) Γιορτή της Μητέρας (16) Γιορτή του Πατέρα (1) Γλώσσα (5) Γονείς (31) Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης (6) Έθιμα (2) Ειδική Αγωγή (1) Εκδηλώσεις Συλλόγου Γονέων (8) Εκδηλώσεις του Νηπιαγωγείου μας (32) Εκπαιδευτικές Επισκέψεις (3) Εκπαιδευτικοί (2) Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (1) Εργασία στο σπίτι (64) Εργασίες νηπίων (16) Εργαστήρια Δεξιοτήτων (10) Ευρωπαϊκά Προγράμματα (3) Η Βιβλιοθήκη στο Νηπιαγωγείο (11) Ημέρα-Νύχτα (2) Θεματικές προσεγγίσεις (46) Καινοτόμες παρεμβάσεις (6) Καλοκαίρι (4) Μαθηματικά (3) Νέα Προγράμματα Σπουδών (3) Νομοθεσία (2) Όμιλοι (13) Ονομαστική Εορτή (1) Παγκόσμιες Ημέρες (5) Πάσχα (9) Περιβάλλον (4) Ρομποτική (1) Σαρακοστή (2) Σχολική Ψυχολόγος (3) Τέχνες (1) Τηλεδιάσκεψη (30) Το Νηπιαγωγείο μας (2) Φιλαναγνωσία (2) Φυσικές Επιστήμες (1) Χειμώνας (8) Χριστούγεννα (31)

ArtMissions#Skills Labs

ArtMissions#Skills Labs
The e-twinning project's blog

Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Αγαπημένη εποχή των λοιμώξεων.....

Η μετάδοση των λοιμώξεων στα σχολεία μπορεί να περιοριστεί σημαντικά. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος είναι η καλή υγιεινή των χεριών. Τα παιδιά θα πρέπει να εκπαιδεύονται στο σωστό πλύσιμο των χεριών τους με σαπούνι και ζεστό νερό. Τα χέρια πρέπει να τρίβονται και να καθαρίζονται καλά όλες οι επιφάνειες τους - ράχη των χεριών, μεταξύ των δαχτύλων, καρποί και κάτω από τα νύχια. Να ξεπλένονται με άφθονο νερό και να στεγνώνονται με μια χάρτινη πετσέτα ή στεγνωτήρα αέρα.

Τα παιδιά θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους μετά την τουαλέτα, πριν από το φαγητό καθώς και μετά από παιχνίδι με ζώα.

Φράγμα προστασίας ια τις περισσότερες λοιμώξεις παρέχουν οι εμβολιασμοί, αποκλειστικά από παιδίατρο.

Η θεραπεία των μικροβιακών λοιμώξεων επιτυγχάνεται με τη χορήγηση του κατάλληλου αντιβιοτικού. Η χορήγηση αντιβίωσης πρέπει να δίνεται από τον παιδίατρο, αφού εξετάσει το παιδί και οπωσδήποτε όχι μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή μετά από πρωτοβουλία των γονέων. Οι ιογενείς λοιμώξεις δεν χρειάζονται αντιβίωση. Η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών είναι αποδεδειγμένο ότι καθιστά τα μικρόβια περισσότερο ανθεκτικά και ιδιαιτέρως επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Σε κάθε περίπτωση θυμηθείτε: Ενημερώστε το σχολείο κάθε φορά που μία λοίμωξη  σας επισκέπτεται. Ενημερώστε για το είδος της λοίμωξης και τις οδηγίες που δεχτήκατε από το γιατρό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου