Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Το κλειδάκι της καρδιάς (maxi)

Ελεύθερη Θεατρική Σπουδή
Το κλειδάκι της καρδιάς
Σήμερα ήρθε, για πρώτη φορά,στο νηπιαγωγείο μας η θεατρική ομάδα "Ελεύθερη Θεατρική Σπουδή" και μας παρουσίασε μία καταπληκτική παράσταση με πολύ προικισμένους συντελεστές : Το κλειδάκι της Καρδιάς - ένα δραματοποιημένο παραμύθι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και τη συμμετοχή των παιδιών.
Πολύ προσεγμένο κείμενο και με χιούμορ. Πολύ καλές φωνές στο τραγούδι. Πολύ ωραία η επιλογή της μουσικής και η εκτέλεση ασφαλώς.
Σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα!! 

Μία εβδομάδα πριν από την παράσταση, μας έστειλαν ένα πολύ περιεκτικό βιβλίο εκπαιδευτικού σχετικό με την παράσταση, αλλά και με τα θέματα που αυτή πραγματεύεται, για να προετοιμάσουμε τα παιδιά. 

Τα μουσικά όργανα που ζωντάνεψαν την παράσταση ήταν το λαούτο, το ούτι τα κουτάλια, το τουμπελέκι και ένα όργανο που πρώτη φορά το έβλεπα στη ζωή μου το μπεντίρ.

λαούτο
ούτι

κουτάλια
μπεντίρ


Τα παιδιά βέβαια έπαιξαν και άλλα όργανα κυρίως κρουστά: μαράκες χρωματιστές, μαράκες "αυγό", κουδουνάκια, και ντέφι, όταν σηκώθηκαν να συμμετάσχουν στην ορχήστρα. 
Η παράσταση ήταν εμπνευσμένη από ένα παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα " Η καρδιά της βασιλοπούλας" και το Λαϊκό παραμύθι " Το πιο γλυκό ψωμί". Όπως είπαμε με τα παιδιά ήταν μια μικρή "Παραμυθοσαλάτα". 
Μηνύματα που αναδύονται από την παράσταση: η αξία της υπομονής, η εργατικότητα και η επιμονή για την επίτευξη ενός στόχου, η δύναμη της θέλησης.

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας για την 1 1/2 ώρα περίπου που διήρκεσε η παράσταση κυριολεκτικά "δεν έβγαλαν ούτε κιχ". Το ξέρουμε ότι τα παιδιά μας είναι θαυμάσια, αλλά αυτή τη φορά ήταν τόσο αξιόλογο το θέαμα που ήταν άλλωστε και ο λόγος που στο σχολείο μας, κατά τη διάρκεια της παράστασης, έπεφτε καρφίτσα και την ακούγατε και σεις από το σπίτι!

Κάποια στιγμιότυπα και οπτικά και ηχητικά για να δείτε πόσο καλά περάσαμε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου