Ετικέτες

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο (3) Αγωγή Υγείας (9) Ανακοινώσεις (138) Ανακοινώσεις - ΠΕΙ.Σ (12) Άνοιξη (3) Απόκριες (19) Άρθρα (54) Αρχή Σχολικής Χρονιάς (29) Βήματα για τη Ζωή (1) Βιβλία για παιδιά (6) Γενέθλια (14) Γιορτές (13) Γιορτή της Μητέρας (16) Γιορτή του Πατέρα (1) Γλώσσα (5) Γονείς (31) Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης (6) Έθιμα (2) Ειδική Αγωγή (1) Εκδηλώσεις Συλλόγου Γονέων (8) Εκδηλώσεις του Νηπιαγωγείου μας (32) Εκπαιδευτικές Επισκέψεις (3) Εκπαιδευτικοί (2) Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (1) Εργασία στο σπίτι (64) Εργασίες νηπίων (16) Εργαστήρια Δεξιοτήτων (10) Ευρωπαϊκά Προγράμματα (3) Η Βιβλιοθήκη στο Νηπιαγωγείο (11) Ημέρα-Νύχτα (2) Θεματικές προσεγγίσεις (46) Καινοτόμες παρεμβάσεις (6) Καλοκαίρι (4) Μαθηματικά (3) Νέα Προγράμματα Σπουδών (3) Νομοθεσία (2) Όμιλοι (10) Ονομαστική Εορτή (1) Παγκόσμιες Ημέρες (5) Πάσχα (8) Περιβάλλον (4) Ρομποτική (1) Σαρακοστή (2) Σχολική Ψυχολόγος (3) Τέχνες (1) Τηλεδιάσκεψη (30) Το Νηπιαγωγείο μας (2) Φιλαναγνωσία (2) Φυσικές Επιστήμες (1) Χειμώνας (8) Χριστούγεννα (31)

ArtMissions#Skills Labs

ArtMissions#Skills Labs
The e-twinning project's blog

Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Αλληλεγγύη στην Πράξη

Χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Τεράστια είναι η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στην έκκληση των φορέων για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης ενώ, σε όλη τη χώρα, οργανισμοί, φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες σπεύδουν να βοηθήσουν τους πληγέντες των πυρκαγιών της Αττικής προσφέροντας αίμα, στέγη, μέσα μεταφοράς, ιατρικές υπηρεσίες και ψυχολογική υποστήριξη.
Παραθέτουμε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους πληγέντες, δίνουμε τα πιο σημαντικά τηλέφωνα επικοινωνίας αυτής της δύσκολης ώρας και λεπτομέρειες σχετικά με δράσεις που ήδη «τρέχουν».

Χρήσιμοι αριθμοί

Οι συγγενείς των αγνοουμένων μπορούν να επικοινωνούν στον τηλεφωνικό αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.
Στο τηλέφωνο 210.4819001 η Περιφέρεια Αττικής δίνει συγκεκριμένες πληροφορίες για τι είδους ανάγκες υπάρχουν και πού συγκεντρώνονται τα είδη αυτά για να αποστέλλονται στις πληγείσες περιοχές.
Η Περιφέρεια Αττικής, επίσης, ενημερώνει ότι για την καταγραφή ζημιών των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, οι πολίτες πρέπει να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Ανατολικής Αττικής στα τηλέφωνα: 213 2005301, 213 2005289, 213 2005305, 213 2005288, 213 2005292.
Στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής λειτουργεί συγκεκριμένος χώρος (banner) υπό τον τίτλο «Χρήσιμες Πληροφορίες για τις μεγάλες πυρκαγιές στις 23/7/18», όπου παρέχονται χρηστικές πληροφορίες και ο οποίος επικαιροποιείται συστηματικά.
Στον τηλεφωνικό αριθμό 108 του Λιμενικού Σώματος μπορούν να απευθύνονται όσοι πολίτες χρειάζονται βοήθεια για απεγκλωβισμό με πλωτά μέσα από περιοχές που κινδυνεύουν από την πυρκαγιά.
Όποιος από τους πληγέντες χρειάζεται οποιαδήποτε ανάγκη και βοήθεια μπορεί να επικοινωνεί και με το Χαμόγελο του Παιδιού στο τηλέφωνο 1056 (δωρεάν, 24 ώρες).
Όποιος γνωρίζει άτομα που χρειάζονται φιλοξενία μπορεί να απευθύνεται στο τηλέφωνο 210/3252214, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Ηλεκτρονικές πλατφόρμες εύρεσης ατόμων και φιλοξενίας 

Μία διαδικτυακή πλατφόρμα που αφορά στην εύρεση αγνοουμένων λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://missingpeople.audax.gr
Επίσης, η Google ενεργοποίησε μία ακόμα  Υπηρεσία Εύρεσης Ατόμων για τους αγνοούμενους καθώς και έναν χάρτη για εύρεση καταφύγιων. Οι υπηρεσίες ενημερώνονται συνεχώς.
Τέλος, με ιδιωτική πρωτοβουλία, δημιουργήθηκε μια φόρμα όπου όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν κάποια φιλοξενία στους πληγέντες, μπορούν να το δηλώσουν εδώ. Οι διαθεσιμότητες εμφανίζονται σε αυτήν τη λίστα και είναι στη διάθεση όσων έχουν ανάγκη φιλοξενίας.

Κύμα αλληλεγγύης για τους πληγέντες 

Όπως αναφέρει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ύστερα από συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς, την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης και τροφίμων, τα οποία θα μεταφερθούν στις πληγείσες περιοχές. Τα είδη για τα οποία υπάρχει άμεση ανάγκη είναι: Τρόφιμα (μπισκότα, κριτσίνια, φρυγανιές), φάρμακα (παιδικά σιρόπια, Betadine, Fucidin, γάζες), νερά και χυμούς, είδη καθαριότητας (πετσέτες, μωρομάντιλα, σαμπουάν και σαπούνια). Οι τέσσερις σταθμοί συγκέντρωσης και οι ώρες λειτουργίας είναι οι εξής:
  1. Κτίριο Κεντρικής Διοίκησης Σ.Ε.Π.: Πτολεμαίων 1, Παγκράτι (Πλατεία Προσκόπων) Ώρες: 09:00-17:00
  2. Κτήμα Προσκόπων Κηφισιάς (Χαριλάου Τρικούπη 73, Κεφαλάρι) Ώρες: 18:00-21:00
  3. Διεθνές Ναυτοπροσκοπικό & Ναυταθλητικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου (Λεωφ. Ποσειδώνος πλησίον γηπέδου Tae Kwon Do) Ώρες: 18:00-21:00
  4. Εστία Προσκόπων Μεγάρων (Αλσύλλιο Θεόγνιδος) Ώρες: 18:00-21:00
  5. Τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες: 2107290046, 6936117147, 6945292724.
Μετά από έκκληση του Δημάρχου ΡαφΗνας-Πικερμίου, Ευάγγελου Μπουρνούς, η ΚΕΔΕ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες και τους αιρετούς να μη συγκεντρώνουν τρόφιμα, νερά και ρουχισμό καθώς υπάρχει υπερπροσφορά και είναι αδύνατη η διαχείριση του όγκου της.
Την ίδια στιγμή, οι δήμαρχοι Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα απευθύνουν έκκληση για εθελοντές οι οποίο θα αναλάβουν τη διαχείριση των ειδών ρουχισμού και πρώτης ανάγκης και για ό,τι άλλο χρειαστεί.
Την ανάγκη δημιουργίας δικτύου εθελοντών όλων των ειδικοτήτων για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση της λειτουργίας της περιοχής στο Μάτι δήμου Μαραθώνα, υπογραμμίζει, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Στο πλαίσιο αυτό, όποιος πολίτης επιθυμεί να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, είτε να απευθύνεται στο Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., επί της οδού Αγράφων 3-5 στο Μαρούσι, προκειμένου να δηλώσει τα στοιχεία του και την ιδιότητά του, είτε εναλλακτικά να αποστείλει τα σχετικά στοιχεία στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείου: somatiosekeel@gmail.com . Οι σχετικές λίστες που θα καταρτιστούν, θα προωθηθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ραφήνας, σημειώνει το Σωματείο ενημερώνοντας επίσης ότι σύμφωνα με ενημέρωση του δήμου Ραφήνας, «προς ώρας έχουν καλυφθεί οι πρώτες ανάγκες σε τρόφιμα, φάρμακα και ρουχισμό»
Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής Αργοσαρωνικού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής προσφέρει φιλοξενία σε πυρόπληκτους συμπολίτες μας. Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήματα στα τηλέφωνα της Περιφέρειας 213 2129117 & 213 2129105
Το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ έπειτα από επικοινωνία με τον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, συγκεντρώνει γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντιλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.ά). Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στο κτήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5 Μαρούσι) και για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο 6944987730.
Στο Πολιτιστικό Πάρκο της Νέας Μάκρης, το κυλικείο και ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών είναι στη διάθεση όσων έχουν ανάγκη.
Για τους πληγέντες της πυρκαγιάς στην Κινέτα, παρέχουν βοήθεια το γραφείο δημάρχου Μεγαρέων, τα ΚΑΠΗ Μεγάρων και Κινέτας.
Με απόφαση της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να αποστέλλουν δωρεάν τη βοήθειά τους στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αττικής με απλά δέματα εσωτερικού από όλα τα Ταχυδρομικά Καταστήματα της χώρας έως και τις 31 Αυγούστου 2018. Τα είδη που θεωρούνται απαραίτητα είναι: εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης κατανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.), γάλατα μακράς διαρκείας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ.

Από την ιστοσελίδα ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου