Ετικέτες

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο (3) Αγωγή Υγείας (9) Ανακοινώσεις (138) Ανακοινώσεις - ΠΕΙ.Σ (13) Άνοιξη (3) Απόκριες (19) Άρθρα (54) Αρχή Σχολικής Χρονιάς (29) Βήματα για τη Ζωή (1) Βιβλία για παιδιά (6) Γενέθλια (14) Γιορτές (13) Γιορτή της Μητέρας (16) Γιορτή του Πατέρα (1) Γλώσσα (5) Γονείς (31) Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης (6) Έθιμα (2) Ειδική Αγωγή (1) Εκδηλώσεις Συλλόγου Γονέων (8) Εκδηλώσεις του Νηπιαγωγείου μας (32) Εκπαιδευτικές Επισκέψεις (3) Εκπαιδευτικοί (2) Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (1) Εργασία στο σπίτι (64) Εργασίες νηπίων (16) Εργαστήρια Δεξιοτήτων (11) Ευρωπαϊκά Προγράμματα (3) Η Βιβλιοθήκη στο Νηπιαγωγείο (11) Ημέρα-Νύχτα (2) Θεματικές προσεγγίσεις (46) Καινοτόμες παρεμβάσεις (6) Καλοκαίρι (4) Μαθηματικά (3) Νέα Προγράμματα Σπουδών (3) Νομοθεσία (2) Όμιλοι (13) Ονομαστική Εορτή (1) Παγκόσμιες Ημέρες (5) Πάσχα (9) Περιβάλλον (4) Ρομποτική (1) Σαρακοστή (2) Σχολική Ψυχολόγος (3) Τέχνες (1) Τηλεδιάσκεψη (30) Το Νηπιαγωγείο μας (2) Φιλαναγνωσία (2) Φυσικές Επιστήμες (1) Χειμώνας (8) Χριστούγεννα (31)

ArtMissions#Skills Labs

ArtMissions#Skills Labs
The e-twinning project's blog

Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Διαδικτυακή Δανειστική Βιβλιοθήκη Νο 9


Αγαπημένοι μας γεια σας,
Έφτασε η ώρα για τη διαδικτυακή δανειστική μας βιβλιοθήκη!

Αναλογιστείτε, δηλαδή σκεφτείτε, πόσα βιβλία ακούσαμε και είδαμε όλους αυτούς τους μήνες μέσα από το διαδίκτυο. Και πόσο τυχεροί ήμαστε που μα προσφέρθηκαν δωρεάν και απλόχερα.

Για αυτή την εβδομάδα έχουν πάλι μια όμορφη ποικιλία βιβλίων που θα σας κρατήσουν όμορφη συντροφιά:

·    Βιβλία που θα διαβάζουν για σας είτε οι ίδιοι οι συγγραφείς που τα έγραψαν είτε άλλοι και θα τους βλέπετε να το κάνουν στην οθόνη σας.
·    Βιβλία που θα  ακούτε μόνο
·    Βιβλία που θα ακούσετε από το διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΡΤ WEB RADIO.

Σήμερα θα απολαύσετε τα παρακάτω……..

Η πριγκίπισσα Κουμ- Κουάτ και τα Κλεμμένα Χαμόγελα Λίνα Μουσιώνη Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική Τα παραμύθια του Σαββάτου Διαβάζει η Ελένη Μπετεινάκη
Η όμορφη πριγκίπισσα Κουμ Κουάτ μεγαλώνει ξέγνοιαστα σε μια χώρα με μοσχοβολιστά περιβόλια. Μια μέρα όμως ανακαλύπτει κάτι τρομερό! Η ντουλάπα της είναι άδεια και τα χαμόγελα που φορούσε κάθε μέρα έχουν εξαφανιστεί. Η πριγκίπισσα χάνει τη χαρά της, κι η χώρα βυθίζεται στη λύπη και τη στενοχώρια. Ποιος είναι άραγε ο κλέφτης; Ποιος θα βρει τα κλεμμένα χαμόγελα της Κουμ Κουάτ;


Η πράσινη ταράτσα Εύη Τσιτιρίδου - Χριστοφορίδου
Στις 10 Απριλίου 2013 είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο 9ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης την αγαπημένη εικονογράφο και συγγραφέα Λιάνα Δενεζάκη. Μας μύησε στην τέχνη της εικονογράφησης με χαρούμενο και παιγνιώδη τρόπο και όλοι μαζί συνεργαστήκαμε για τη δημιουργία του δικού μας πρωτότυπου βιβλίου. Μια ανέκδοτη δική μου ιστορία, «Η πράσινη ταράτσα», άνθισε και καρποφόρησε αγάπη και ενδιαφέρον για τη φιλαναγνωσία και για το περιβάλλον. Γιατί μ’ ένα βιβλίο στο χέρι, όλα μπορούν να συμβούν!


Όχι κυρία Αντώνης Παπαθεοοδούλου Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Είμαι δασκάλα, μάλιστα αυτό που έχω εγώ δεν είναι τάξη! Σκέτη αταξία είναι! Δεν προλαβαίνω κάτι να πω κι αμέσως βλέπω χέρια να σηκώνονται: Κύρια κυρία... όχι κυρία! Ένα πρωί μπαίνω στην τάξη μου χαρούμενη κρατώντας ένα λουλούδι. Ξέρετε παιδιά τι λουλούδι είναι αυτό; Είναι ρόδο, λέω και το βάζω στο βάζο. Όχι κυρία, πετάγεται ο Γιάννης αποκλείεται να είναι ρόδο, ρόδο είναι το λουλούδι που έχει ρόδες...



Το τραγούδι της φάλαινας– Sheldon Dyan
Ένα απόγευμα, η γιαγιά είπε στη Λίλη μια ιστορία: Πως, πολλά χρόνια πριν, ο ωκεανός ήταν γεμάτος φάλαινες. Φάλαινες μεγάλες σαν τους λόφους και ήρεμες σαν το φεγγάρι. Και πως, αν ήσουν πολύ τυχερός, θα μπορούσες να ακούσεις το τραγούδι τους. Οι φάλαινες μπλεκόντουσαν στα όνειρα της Λίλης. Λαχταρούσε να τις δει και να ακούσει το αινιγματικό τους τραγούδι. Νόμιζε μάλιστα, πως θα ερχόντουσαν κοντά της, αρκεί να ήξεραν πού θα τη βρουν.

Ο σκύλος είναι τζαζ Voigt Marie Εκδόσεις Ίκαρος
Σ' έναν κόσμο χωρισμένο σε γάτες και σκύλους, ένας μικρός σκύλος αποφασίζει να πάει ενάντια στο ρεύμα: τολμά να ακολουθήσει τη μουσική που έχει στην καρδιά του, κάνοντας αυτό που πραγματικά τον ευχαριστεί. Παρόλο που οι άλλοι τον κοροϊδεύουν η κίνησή του μεταφέρει ένα δυνατό μήνυμα που καταλήγει να τους φέρει όλους κοντά.
Ένα τρυφερό βιβλίο που μας εμπνέει να είμαστε ο εαυτός μας και να ζούμε την κάθε στιγμή με τον ρυθμό που μας ταιριάζει. Μια διασκεδαστική ιστορία για τη χαρά και τη δύναμη της ομαδικότητας από τη δημιουργό του παραμυθιού Ένα φως για τη νύχτα.



Τα άσχημα λαχανικά  - Γκρέις Λιν
Η ιστορία τα ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, μας θυμίζει την ιστορία του σπορέα. Σπέρνω για να θερίσω. Ή αλλιώς θερίζω αυτά που έχω σπείρει. Συχνά αναμένουμε τον θερισμό χωρίς να έχουμε κάνει την αντίστοιχη σπορά. Επίσης όπως λέει μια παροιμία «Γελάει καλά όποιος γελάει τελευταίος»


ERT WEB RADIO - Διαβάζει η Βάσια Χατζηγιαννάκη

Όλα μπορείς να τα ζήσεις σε ένα βιβλίο Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Πώς μπορείς να ζήσεις πολλές ζωές; Να νιώσεις ό,τι νιώθουν οι άλλοι; Να απολαύσεις ατέλειωτες περιπέτειες;
Εκείνος, ένας μυστηριώδης συλλέκτης σελίδων, μου έμαθε πώς όλα αυτά μπορεί να σου συμβούν όταν διαβάζεις. Μου αποκάλυψε πώς μπορείς να μπεις στη θέση των ηρώων των βιβλίων που αγάπησες κι έτσι να τα ζήσεις ΟΛΑ.
Διάβασε αυτό το βιβλίο και μπες εσύ στη θέση μου, γίνε εγώ, κι έλα στο μυστηριώδες "Καταφύγιο Σελίδων".



Καροτένια Όνειρα Simon Philip
Όταν άλλα κουνέλια χοροπηδούσαν, χοροπηδούσα κι εγώ... Όταν κοιμόνταν, κοιμόμουν κι εγώ... Κάθε μέρα έπρεπε να λέω ψέματα, γιατί τα όνειρά μου δεν ήταν ίδια με τα δικά τους. Ώσπου ένα βράδυ φόρεσα τη φανταστική στολή μου και τα γυαλιστερά πατίνια μου και άρχισα να χορεύω! Και τότε ένιωσα ελεύθερος! Κι ήμουν εγώ! Όταν είσαι ο εαυτός σου είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο!



Η πολύχρωμη σκακιέρα-Φωτεινή Βασιλείου
Η Ειρήνη ονειρεύεται έναν κόσμο με περισσότερα χαμόγελα και περισσότερο ελεύθερο χρόνο για εκείνη και τον πατέρα της.
Ένας Μαύρος στρατιώτης, πάνω στην ασπρόμαυρη γυαλιστερή σκακιέρα, ονειρεύεται έναν κόσμο πολύχρωμο, χωρίς πόλεμο.
"Αχ! Πόσο θα ήθελα να ήμουν ζωγράφος!
Να χαρίζω χαμόγελα με το πινέλο μου και στον καμβά μου να ανθίζουν μέσα σε κήπους τα όνειρα."
Τι θα συμβεί όταν ο Μαύρος στρατιώτης βρεθεί δίπλα στα ξεχασμένα πινέλα και τις νερομπογιές της Ειρήνης;
Ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του πάνω στην ασπρόμαυρη σκακιέρα;




Τέλος,

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κατερίνης https://www.facebook.com/Katerini.Public.Library/
και το Μαγικό Λυχνάρι της Νεφέλης, είναι κάθε βδομάδα μέσα στις προτιμήσεις μας:

Χαριστική Βιβλιοθήκη Αντώνης Παπαθεοδούλου-Δικαίος Χατζηκλής

και 
Το κορίτσι που πετούσε στα σύννεφα Αντρέ Νέβες
Όπως κάνετε κάθε φορά, διαλέξτε ένα και αφιερώστε του χρόνο.
Χρόνο να το ακούσετε, αρκετές φορές. Χρόνο να κάνετε την εργασία σας, το φυλλάδιο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης.
Χρόνο για να γράψετε λέξεις από το βιβλίο.

Αρχεία: Φύλλο Βιβλιοθήκης 2.pdf
            Φύλλο εργασίας λέξεις.doc

Και για μην ξεχνιόμαστε: πάρτε τις 5 καρτέλες της βιβιλιοπαρουσίασης, το αγαπημένο σας παραμύθι από παραπάνω και αρχίστε.
Καρτέλα 1 Τίτλος του Βιβλίου
Καρτέλα 2 -  Εεεεεε ξέρετε τη συνέχεια……

Και τώρα………
Άλλες δραστηριότητες:

Παζλ με τα βιβλία «Καροτένια Όνειρα» - «Η πολύχρωμη σκακιέρα» Παιχνίδι στο blog jigsaw planet


Λέξεις αλλιώς από το παραμύθι του «Όχι κυρία» Παιχνίδι στο Blog learning apps


Κουίζ με τους τίτλους των βιβλίων  Παιχνίδι στο blog Genial.ly



Μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας με τα βιβλία. Ανεβάστε τις στο padlet μας «Οι εργασίες μας»

Να είστε όλοι σας καλά και να περνάτε όμορφα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου