Ψυχολογική Στήριξη - ΚΕΣΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021

Οδηγίες προς τους γονείς και κηδεμόνες για την αρχή της σχολικής χρονιάς 2021-2022

 1. Η χρήση της προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική από όλους όσοι προσέρχονται στους χώρους του νηπιαγωγείου.
 2. Προς αποφυγή του συνωστισμού, τα δύο τμήματα του νηπιαγωγείου μας έχουν διαφορετικές εισόδους. Η είσοδος παράπλευρα της οδού Πεντέλης, θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα παιδιά και τους γονείς του Ολοήμερου Τμήματος Α΄Η είσοδος παράπλευρα του ζαχαροπλαστείου «Μετέωρα», θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα παιδιά και τους γονείς του Ολοήμερου Τμήματος Β’.

 3. Η παραμονή των γονέων στους χώρους του σχολείου, κατά τις ώρες λειτουργίας του νηπιαγωγείου, δεν επιτρέπεται. Κατά τη διάρκεια της προσέλευσης αλλά και της αποχώρησης παρακαλούμε να τηρούνται οι αποστάσεις των 2 μέτρων, τουλάχιστον.
 4. Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός πριν την προσέλευση του μαθητή στο Νηπιαγωγείο. Το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9 και πάλι 24 ώρες πριν από την προσέλευση την Πέμπτη 16/9.
 5. Πριν την είσοδο του μαθητή στην τάξη ο γονέας και κηδεμόνας θα επιδεικνύει το εκτυπωμένο πιστοποιητικό από το gov.gr (ιστότοπος δήλωσης αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού έλεγχου: https://self-testing.gov.gr/). Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης, η επίδειξη μπορεί να γίνει και μέσω του κινητού τηλεφώνου. Σε κάθε περίπτωση το  πιστοποιητικό μπορεί να αποστέλλεται και στο mail του σχολείου: mail@1nip-lykovr.att.sch.gr, πριν την προσέλευση του μαθητή.
 6. Ο κανονισμός του νηπιαγωγείου περιγράφει όλα τα θέματα λειτουργίας του σχολείου μας https://1niplykovr.blogspot.com/p/2020-2021.html
 7. Οι καταστάσεις των μαθητών κάθε τμήματος θα είναι αναρτημένες στην εξωτερική πόρτα κάθε τάξης την πρώτη ημέρα της προσέλευσης σας.
 8. Τι θα έχει η τσάντα του παιδιού για την πρώτη ημέρα: 2 μάσκες σε ξεχωριστά σακουλάκια, το παγουρίνο με το νερό του, μία αλλαξιά με ρούχα εποχής, μωρομάντηλα.
 9. Τι θα έχει η τσάντα του παιδιού για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας μας: 2 μάσκες τουλάχιστον, σε ξεχωριστά σακουλάκια, το παγουρίνο με το νερό του, το σκεύος με το πρωινό του, πετσέτα ή σουπλά για το πρωινό του, μία αλλαξιά με ρούχα εποχής, μωρομάντηλα. 
 10. Ενημερωτική συνάντηση σχετικά με το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου και τις εκπαιδευτικές δράσεις που σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα γίνει στο τέλος του τρέχοντος μηνός ή κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Οκτωβρίου.
 11. Τέλος, αν κάποιος γονέας και κηδεμόνας θα ήθελε να συναντήσει τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της τάξης πριν τις παραπάνω ημερομηνίες, παρακαλούμε όπως απευθύνει το μήνυμα του στο mail του σχολείου προκειμένου να κλείσουμε ένα ραντεβού.

Σας ευχόμαστε μία δημιουργική και κυρίως ασφαλή σχολική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου