Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός....

" Το Φθινόπωρο σαν μπει, το κουδούνι θ' ακουστεί, στου σχολειού μας την αυλίτσα, γίναμε μια αγκαλίτσα" 
 Γωγώ Αγγελοπούλου


Κάθε χρόνο τέτοια εποχή μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά. Και κάθε νέα σχολική χρονιά ξεκινά ασφαλώς με τι άλλο; Με τον αγιασμό.....

την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ.

Ένα καινούργιο περιβάλλον περιμένει τα παιδιά, με πολλές εκπλήξεις και μικρούς θησαυρούς σε κάθε γωνιά, αλλά μακριά από την ασφάλεια του οικογενειακού περιβάλλοντος.
Γεμάτο καινούργια πρόσωπα και με ένα άγνωστο άτομο ως σημείο αναφοράς: τη νηπιαγωγό.

Δειλά τα παιδιά περνούν το κατώφλι του σχολείου και διστάζουν ν΄αφήσουν το χέρι της μαμάς ή του μπαμπά. Κοιτούν γύρω γεμάτα αγωνία και αναζητούν ένα φίλο τους να τους συμπαρασταθεί στη μεγάλη αυτή πρόκληση στην οποία έχουν να αναταποκριθούν.

Η ομαλή προσαρμογή των παιδιών αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο. Με προσπάθεια, επιμονή και υπομονή εκ μέρους μας, τα παιδιά θα περάσουν από αυτό το πολύ απαιτητικό στάδιο της προσαρμογής.
Για τη διευκόλυνση μας σε αυτό το δύσκολο έργο, σας θέλουμε όλους τους γονείς κοντά μας. Αναπτύσσοντας μεταξύ μας μια καλή σχέση τα παιδιά θα νιώσουν αποδοχή, ζεστασιά και ασφάλεια στο νέο τους περιβάλλον. 

Και φυσικά αφού θα κάνουμε μια καλή αρχή και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός θα περάσουμε και μια καλή σχολική χρονιά!!!!

Με πολλή χαρά σας καλωσορίζουμε....

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου