Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015

Οι τέσσερις εποχές ή αλλιώς...ένα παραμύθι για την αγάπη

Ελεύθερη Θεατρική Σπουδή
Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς πραγματοποιήθηκε στο νηπιαγωγείο μας η εκπαιδευτική εκδήλωση - παράσταση "Οι 4 εποχές " από την Ελεύθερη Θεατρική Σπουδή.
Ένα δραματοποιημένο παραμύθι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική με τη συμμετοχή όλων των παιδιών.
Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τη λαϊκή δημοτική μουσική που προέρχεται από το λαούτο, το ούτι, το βιολί, το μπαγλαμαδάκι και διάφορα κρουστά. Τα παιδιά βίωσαν ελληνικά έθιμα ξεχασμένα και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια για κάθε εποχή.
Τραγούδια και έθιμα που ακούστηκαν στην παράσταση:

  • Πλέξιμο στεφανιού, Χελιδονίσματα (Άνοιξη)
  • Βάρκα Γιαλό - Β. Τσιτσάνης (Καλοκαίρι)
  • Αναπαράσταση τρύγου τραγουδώντας Τραγούδι του Τρύγου (Φθινόπωρο)
  • Παραδοσιακά κάλαντα Κρήτης και Ικαρίας (Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά)
  • Γαϊτανάκι τραγουδώντας και χορεύοντας παραδοσιακό τραγούδι Δωδεκανήσου (απόκριες).
Περίληψη
Ένα μικρό αγόρι χάνει το ένα του παπούτσι. Δεν είναι ένα οποιοδήποτε παπούτσι. Είναι τα χαρούμενα παπούτσια που του χάρισε η νονά του. Έτσι έχει χάσει τη μισή χαρά... Ένα λουλούδι το συμβουλεύει πως για να ξαναβρεί όλη τη χαρά πρέπει να βρει την παντοτινή αγάπη.... Έτσι ξεκινάει το ταξίδι του. Θα βρεθεί σε τόπους όπου καρύδια μπορούν να είναι μαγικά, τα κοχύλια να τραγουδούν, τα πηγάδια να μιλούν με ανθρώπινη φωνή, οι χρωματιστές κορδέλες να χορεύουν και τα σταφύλια να γλεντούν. Θα περάσει μέσα από τις τέσσερις εποχές, θα γνωρίσει φίλους και θα μάθει για την πραγματική φιλία και αγάπη.

Για άλλη μια φορά το έργο αυτής θεατρικής ομάδας ήταν πάρα πολύ ξεχωριστό και απολύτως αξιόλογο και αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Εμείς το παρακολουθήσαμε εντυπωσιασμένοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου