Ετικέτες

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο (2) Αγωγή Υγείας (9) Ανακοινώσεις (102) Άνοιξη (3) Απόκριες (19) Άρθρα (53) Αρχή Σχολικής Χρονιάς (28) Βήματα για τη Ζωή (1) Βιβλία για παιδιά (5) Γενέθλια (14) Γιορτές (12) Γιορτή της Μητέρας (16) Γιορτή του Πατέρα (1) Γλώσσα (5) Γονείς (27) Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης (5) Έθιμα (1) Ειδική Αγωγή (1) Εκδηλώσεις Συλλόγου Γονέων (7) Εκδηλώσεις του Νηπιαγωγείου μας (31) Εκπαιδευτικοί (2) Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (1) Εργασία στο σπίτι (63) Εργασίες νηπίων (16) Εργαστήρια Δεξιοτήτων (5) Ευρωπαϊκά Προγράμματα (1) Η Βιβλιοθήκη στο Νηπιαγωγείο (8) Ημέρα-Νύχτα (2) Θεματικές προσεγγίσεις (42) Καινοτόμες παρεμβάσεις (3) Καλοκαίρι (4) Μαθηματικά (3) Νομοθεσία (2) Ονομαστική Εορτή (1) Παγκόσμιες Ημέρες (5) Πάσχα (7) Περιβάλλον (4) Ρομποτική (1) Σαρακοστή (2) Σχολική Ψυχολόγος (3) Τέχνες (1) Τηλεδιάσκεψη (24) Το Νηπιαγωγείο μας (2) Φυσικές Επιστήμες (1) Χειμώνας (7) Χριστούγεννα (21)

Ψυχολογική Στήριξη - ΚΕΣΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο Νηπιαγωγείο μας - Ζαχαρένια Ανέμη


Παρασκευή 22/10/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Αγαπημένοι μας γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Παρασκευή 29-10-2021 στο νηπιαγωγείο μας τα παιδιά μας θα συμμετάσχουν στο διαδραστικό πρόγραμμα «Φίλοι, φύλα και φυλές» από την ομάδα «Ζαχαρένια Ανέμη».

Η Ζαχαρένια Ανέμη, υφαίνει μέσα από το παιχνίδι, προγράμματα για παιδιά, με τις πολύχρωμες κλωστές που τις δωρίζουν, η τέχνη, οι θρύλοι και οι παραδόσεις.Το παιχνίδι γίνεται ο κοινός τόπος συνάντησης, που συν-δημιουργούν, συν-υπάρχουν, συν-πρωταγωνιστούν και παίρνουν  πληροφορίες και ερεθίσματα για τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους.

Συναισθηματική αγωγή

Τα προγράμματα της συναισθηματικής αγωγής, μέσα από παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών, έχουν στόχο:

Την καλλιέργεια των αρχών της ισότητας, του αλληλοσεβασμού, της εμπιστοσύνης, της ομαδικότητας, της συνεργασίας, της ενσυναίσθησης και της δικαιοσύνης.

Την επαφή με τα συναισθήματά τους, τη διαχείρισή τους και την αλληλεπίδραση με τους άλλους ανθρώπους γύρω τους.

Την αυτογνωσία, τον αυτοπροσδιορισμό.

Φίλοι, φύλα και φυλές

Η γη είναι ένα πολύχρωμο χαλί που όλοι οι κόμποι του έχουν ίση αξία. Μέσα από παιχνίδια αντιθέσεων και ομοιοτήτων, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. Στη συνέχεια παίρνουν ρόλους που τους οδηγούν να ανακαλύψουν τον πλούτο της διαφορετικότητας και τον δρόμο της συνύπαρξης με τους «άλλους».

Τιμή εισιτηρίου ανά άτομο                : 5 ευρώ  

Τιμή εισιτηρίου για δίδυμα αδέρφια : 7 ευρώ  

Θα επιθυμούσαμε το παρακάτω να επιστραφεί υπογεγραμμένο, είτε το παιδί συμμετάσχει στην εκπαιδευτική δραστηριότητα είτε όχι, μέχρι την Τρίτη πρωί 26-10-2021.

 Από το Νηπιαγωγείο

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Ο/Η κάτωθι υπογεγραμμένος

 γονέας ή κηδεμόνας του /της

δηλώνω υπεύθυνα ότι δέχομαι / δεν δέχομαι το παιδί μου να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στο νηπιαγωγείο μας την Παρασκευή 29-10-2021.

Ο/Η Δηλών/ούσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου