Ετικέτες

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο (3) Αγωγή Υγείας (9) Ανακοινώσεις (138) Ανακοινώσεις - ΠΕΙ.Σ (13) Άνοιξη (3) Απόκριες (19) Άρθρα (54) Αρχή Σχολικής Χρονιάς (29) Βήματα για τη Ζωή (1) Βιβλία για παιδιά (6) Γενέθλια (14) Γιορτές (13) Γιορτή της Μητέρας (16) Γιορτή του Πατέρα (1) Γλώσσα (5) Γονείς (31) Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης (6) Έθιμα (2) Ειδική Αγωγή (1) Εκδηλώσεις Συλλόγου Γονέων (8) Εκδηλώσεις του Νηπιαγωγείου μας (32) Εκπαιδευτικές Επισκέψεις (3) Εκπαιδευτικοί (2) Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (1) Εργασία στο σπίτι (64) Εργασίες νηπίων (16) Εργαστήρια Δεξιοτήτων (10) Ευρωπαϊκά Προγράμματα (3) Η Βιβλιοθήκη στο Νηπιαγωγείο (11) Ημέρα-Νύχτα (2) Θεματικές προσεγγίσεις (46) Καινοτόμες παρεμβάσεις (6) Καλοκαίρι (4) Μαθηματικά (3) Νέα Προγράμματα Σπουδών (3) Νομοθεσία (2) Όμιλοι (13) Ονομαστική Εορτή (1) Παγκόσμιες Ημέρες (5) Πάσχα (9) Περιβάλλον (4) Ρομποτική (1) Σαρακοστή (2) Σχολική Ψυχολόγος (3) Τέχνες (1) Τηλεδιάσκεψη (30) Το Νηπιαγωγείο μας (2) Φιλαναγνωσία (2) Φυσικές Επιστήμες (1) Χειμώνας (8) Χριστούγεννα (31)

ArtMissions#Skills Labs

ArtMissions#Skills Labs
The e-twinning project's blog

Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Χειμωνιάτικο τοπίο

Με το "καλημέρα" της νέας χρονιάς (8-1-2013), εδώ στην Αθήνα, ο καιρός αγρίεψε σε σημείο να δούμε χιόνι στρωμένο στη γη!!
Δεν το χορτάσαμε βέβαια, γι' αυτό αποφασίσαμε να το αποτυπώσουμε σε ομαδική εργασία, να το βάλουμε στον τοίχο μας για να το έχουμε κοντά μας μέχρι να το χορτάσουμε.

Την ιδέα για το τοπίο την δανειστήκαμε από τις συναδέρφους του 5ου Νηπιαγωγείου Σερρών και τη διαμορφώσαμε στα μέτρα μας με κάποιες μικρές αλλαγές.

Σε μπλε χαρτί του μέτρου αρχικά με τέμπερα γεμίσαμε το τοπίο με χιονονιφάδες. Στη συνέχεια κάναμε τα δέντρα που ήταν στάμπα της παλάμης μας με καφέ χρώμα σε άσπρο χαρτί. Όταν στέγνωσαν τα "δέντρα" μας τα κόψαμε αφήνοντας λίγο από το άσπρο χαρτί για να δίνει την αίσθηση του χιονισμένου δέντρου. Χρωματίσαμε με μαρκαδόρους παιδιά που παίζουν στο χιόνι, ή φορούν χειμωνιάτικα ρούχα και είμαστε έτοιμοι για τη δημιουργία του τοπίου.
   
Στο κάτω μέρος του μπλε χαρτιού κολλήσαμε με ατλακόλ ένα ασυνήθιστο υλικό για χειροτεχνίες : χαρτί τουαλέτας! Πάνω σε αυτό κολλήσαμε τα δέντρα μας και ανάμεσα τους τα χρωματιστά παιδιά του χειμώνα που έπαιζαν χιονοπόλεμο!













 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου