Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Χειμωνιάτικο τοπίο

Με το "καλημέρα" της νέας χρονιάς (8-1-2013), εδώ στην Αθήνα, ο καιρός αγρίεψε σε σημείο να δούμε χιόνι στρωμένο στη γη!!
Δεν το χορτάσαμε βέβαια, γι' αυτό αποφασίσαμε να το αποτυπώσουμε σε ομαδική εργασία, να το βάλουμε στον τοίχο μας για να το έχουμε κοντά μας μέχρι να το χορτάσουμε.

Την ιδέα για το τοπίο την δανειστήκαμε από τις συναδέρφους του 5ου Νηπιαγωγείου Σερρών και τη διαμορφώσαμε στα μέτρα μας με κάποιες μικρές αλλαγές.

Σε μπλε χαρτί του μέτρου αρχικά με τέμπερα γεμίσαμε το τοπίο με χιονονιφάδες. Στη συνέχεια κάναμε τα δέντρα που ήταν στάμπα της παλάμης μας με καφέ χρώμα σε άσπρο χαρτί. Όταν στέγνωσαν τα "δέντρα" μας τα κόψαμε αφήνοντας λίγο από το άσπρο χαρτί για να δίνει την αίσθηση του χιονισμένου δέντρου. Χρωματίσαμε με μαρκαδόρους παιδιά που παίζουν στο χιόνι, ή φορούν χειμωνιάτικα ρούχα και είμαστε έτοιμοι για τη δημιουργία του τοπίου.
   
Στο κάτω μέρος του μπλε χαρτιού κολλήσαμε με ατλακόλ ένα ασυνήθιστο υλικό για χειροτεχνίες : χαρτί τουαλέτας! Πάνω σε αυτό κολλήσαμε τα δέντρα μας και ανάμεσα τους τα χρωματιστά παιδιά του χειμώνα που έπαιζαν χιονοπόλεμο!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου