Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Το ταξίδι του Αρλεκίνο

Με την αρχή της Αποκριάς επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο μας η ομάδα "Ένεκα Παιδείας και Πολιτισμού" προκειμένου να μας παρουσιάσει τη θεατρική και κουκλοθεατρική παράσταση "Το ταξίδι του Αρλεκίνο - Το πρώτο καρναβάλι".
Η θεατρική ομάδα ήρθε στο σχολείο μας και άρχισε να στήνει τα σκηνικά και τη μουσική της για να μας μεταφέρουν στην Ιταλία στο χωριό του Αρλεκίνο και να μας διηγηθούν την ιστορία του.
Μαζί με τους ηθοποιούς συμμετείχαν και τα παιδιά στην παράσταση με τη βοήθεια των γιγαντόκουκλων που μας παρείχαν: μία για κάθε παιδί.


Τα παιδιά πήραν τις θέσεις τους και το ταξίδι άρχισε. Ο Αρλεκίνος και ο αδερφός του εμφανίστηκαν στη σκηνή και μας συστήθηκαν. Γνωρίσαμε τους δύο διαφορετικούς χαρακτήρες: ο ένας ενδιαφέρεται για τον κόσμο και το λαό. Ο άλλος μόνο για τον εαυτό του και το χρήμα.

Ο Αρλεκίνο διαφωνεί με τον αδερφό του για τους χωρικούς του χωριού και ο αδερφός του τον  διώχνει μακριά. Έτσι ο Αρλεκίνο αναγκάζεται να ταξιδέψει σε μέρη ξένα που ζουν παράξενα πλάσματα. Φθάνει πρώτα στη χώρα του Δρακομυλωνά που εκμεταλλεύεται τους χωρικούς του. Ο Αρλεκίνο με τη δράση και τα επιχειρήματα του τους σώζει από τον κακό τους αρχηγό και τους απελευθερώνει.


Ο Αρλεκίνο στη συνέχει βρίσκεται στη χώρα της τερατοχελώνας. Η τερατοχελώνα είναι ένας άρχοντας που εκμεταλλεύεται τους κατοίκους της χώρας του απαιτώντας από τους ψαράδες όλα τους τα ψάρια για να ταϊζει τα παιδιά της. Ο Αρλεκίνο πάλι επεμβαίνει και σώζει τους ψαράδες.


Τέλος, επιστρέφει στο χωριό του για να ξεσηκώσει τους χωρικούς εναντίον του αδερφού του. Τους ζητά να μην δουλεύουν συνεχώς αλλά να ξεκουράζονται και να διασκεδάζουν πότε-πότε. Τους καλεί σε μια μεγάλη γιορτή στην πλατεία του χωριού. Τη στιγμή εκείνη επεμβαίνει ο αδερφός του και τους απειλεί πως όποιον δει στην πλατεία θα τον απολύσει από τη δουλειά του στα χωράφια. Τότε ο Αρλεκίνο τους λέει πως μπορούν να έρθουν όλοι να γλεντήσουν στην πλατεία, αρκεί να φορούν μία μάσκα για να μην τους αναγνωρίσει ο αδερφός του. Έτσι και γίνεται τελικά και οι χωρικοί γνωρίζουν λίγη ξεκούραση, κέφι και χαρά. Έτσι έρχεται και το πρώτο καρναβάλι στο χωριό του Αρλεκίνο.

Όλα τα παιδιά έβαλαν τις μάσκες τους λοιπόν και πήγαν στην πλατεία του χωριού για να διασκεδάσουν στο καρναβάλι.Και για τη συνέχεια....
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΑΡΛΕΚΙΝΟΥΠολύ ολοκληρωμένη εκδήλωση, με μια πετυχημένη θεατρική παράσταση στην οποία συμμετείχαν συνεχώς τα παιδιά, ωραία μουσική, ενδιαφέρον και απλό κείμενο, χορός και κέφι. Και τέλος και εικαστικά με μια όμορφη μάσκα να πάρουμε σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου