Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


Λίγο ετεροχρονισμένα, και όχι τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014, αλλά την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014, αφιερώσαμε την ημέρα στον αθλητισμό στο νηπιαγωγείο μας. Καθότι η δημιουργικότητα, η προετοιμασία και η επιτυχημένη εκτέλεση των θεμάτων που σχεδιάζουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν έρχονται κατά παραγγελία και όπως επιτάσσει, τελευταία στιγμή, το Υπουργείο μας, εμείς αθληθήκαμε την Παρασκευή.
Αφορμή στάθηκε μία καταπληκτική ιστορία από το περιοδικό Σύγχρονο Νηπιαγωγείο (Μάιος-Ιούνιος 2014) - "Μια αθλητική ημέρα στο δάσος".
Αφού τη διαβάσαμε και "παίξαμε" λίγο με τα αθλήματα των ζώων (οι σκαντζόχοιροι κάρφωσαν φύλλα, τα μυρμήγκια μάζεψαν σπόρους, οι σκίουροι ξέθαψαν καρύδια), συζητήσαμε λίγο για τη χρησιμότητα της προπόνησης στο σώμα μας και τη χαρά των αθλητικών αγώνων.
Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη μέρα μας, κάνοντας προπόνηση σε αθλήματα που μπορούμε να κάνουμε στο νηπιαγωγείο μας.
Στήσαμε στεφάνια, εμπόδια, κώνους και στο τέλος εντάξαμε στη διαδρομή μας και την κάμπια-τούνελ για να περνάμε από μέσα και να διασκεδάζουμε κι άλλο.

Αφού στήσαμε τη διαδρομή, την περιγράψαμε, δηλ. στέκομαι μέσα στα στεφάνια και με τα δυο πόδια, πηδάω πάνω από τα εμπόδια, τρέχω ανάμεσα στους κώνους, περνώ μέσα από την κάμπια και τρέχω να κάτσω πίσω στη θέση μου, αρχίσαμε, όποιος ήθελε τρέχοντας, όποιος ήθελε περπατώντας.
Για τη σειρά με την οποία διαγωνιστήκαμε, μας βοήθησε η θέα Τύχη, καθώς η δασκάλα τράβαγε ονόματα από το κουτί που "φυλάμε" τις καρτέλες παιχνιδιού.

Αφού όλη η ομάδα προπονήθηκε και αθλήθηκε συζητήσαμε εκεί έξω τι δίνεται στους αθλητές για τη συμμετοχή τους σε αγώνες. Απαντήσεις όπως κύπελλα, βραβεία, μετάλλια μας έκαναν καταρχήν να μιλήσουμε για τα ατομικά αθλήματα, στα οποία απονέμονται μετάλλια και τα ομαδικά αθλήματα στα οποία απονέμονται και μετάλλια και κύπελλα. Αναφέραμε και ατομικά και ομαδικά αθλήματα και τέλος φτιάξαμε το δικό μας μετάλλιο : ¨Το βραβείο του καλού αθλητή".
Τα βραβεία τα πλαστικοποιήσαμε και τους περάσαμε ένα κορδόνι και τα πήραμε λίγο πριν φύγουμε για το σπίτι.
Πριν την απονομή σε κάθε έναν καλό αθλητή συζητήσαμε ότι τα βραβεία απονέμονται στους αθλητές για τις επιδόσεις τους μεν, αλλά πάνω απ' όλα για το ήθος και την παραδειγματική συμπεριφορά τους (άσχετα αν η τωρινή πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική στο σημερινό αθλητισμό και πρωταθλητισμό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου