Ετικέτες

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο (3) Αγωγή Υγείας (9) Ανακοινώσεις (138) Ανακοινώσεις - ΠΕΙ.Σ (13) Άνοιξη (3) Απόκριες (19) Άρθρα (54) Αρχή Σχολικής Χρονιάς (29) Βήματα για τη Ζωή (1) Βιβλία για παιδιά (6) Γενέθλια (14) Γιορτές (13) Γιορτή της Μητέρας (16) Γιορτή του Πατέρα (1) Γλώσσα (5) Γονείς (31) Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης (6) Έθιμα (2) Ειδική Αγωγή (1) Εκδηλώσεις Συλλόγου Γονέων (8) Εκδηλώσεις του Νηπιαγωγείου μας (32) Εκπαιδευτικές Επισκέψεις (3) Εκπαιδευτικοί (2) Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (1) Εργασία στο σπίτι (64) Εργασίες νηπίων (16) Εργαστήρια Δεξιοτήτων (11) Ευρωπαϊκά Προγράμματα (3) Η Βιβλιοθήκη στο Νηπιαγωγείο (11) Ημέρα-Νύχτα (2) Θεματικές προσεγγίσεις (46) Καινοτόμες παρεμβάσεις (6) Καλοκαίρι (4) Μαθηματικά (3) Νέα Προγράμματα Σπουδών (3) Νομοθεσία (2) Όμιλοι (13) Ονομαστική Εορτή (1) Παγκόσμιες Ημέρες (5) Πάσχα (9) Περιβάλλον (4) Ρομποτική (1) Σαρακοστή (2) Σχολική Ψυχολόγος (3) Τέχνες (1) Τηλεδιάσκεψη (30) Το Νηπιαγωγείο μας (2) Φιλαναγνωσία (2) Φυσικές Επιστήμες (1) Χειμώνας (8) Χριστούγεννα (31)

ArtMissions#Skills Labs

ArtMissions#Skills Labs
The e-twinning project's blog

Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Μένουμε σπίτι....πάλι....


Αγαπητοί μας γονείς,

Ελπίζουμε να σας βρίσκουμε όλους καλά, όπως είμαστε και εμείς άλλωστε.

Για άλλη μία φορά καλούμαστε να μείνουμε στο σπίτι .Για άλλη μία φορά κλείνουν τα σχολεία και τα παιδιά μένουν στο σπίτι, μακριά από το φυσικό περιβάλλον εκπαίδευσης τους.

Καθώς όμως είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες, ας προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και κυρίως το καλύτερο δυνατό που μπορούμε για χάρη των παιδιών μας και των μαθητών μας.

Το νέο σύστημα της τηλεκπαίδευσης ή αλλιώς της σύγχρονης εξ αποστάσεως  εκπαίδευσης είναι κάτι καινούργιο για όλους μας. Δυσκολίες υπάρχουν σε κάθε τι καινούργιο που καλούμαστε να δοκιμάσουμε. Δυσκολίες υπάρχουν και για μας αλλά και για σας τους γονείς και το κατανοούμε. Ας προσπαθήσουμε όμως να μην τις κάνουμε αξεπέραστες.

Το πρόγραμμα το οποίο καλούμαστε να ακολουθήσουμε για το διάστημα της προσωρινής αναστολής, είναι καθημερινή υποχρεωτική τηλεκπαίδευση, για τις ώρες από 14:10-16:20, 3 διδακτικές ώρες.

Πριν αρχίσουν τα μαθήματα θεωρούμε απαραίτητο να δώσουμε στα παιδιά κάποια πράγματα από το σχολείο, καθώς ο χωρισμός μας ήταν και πάλι πολύ ξαφνικός.

Για το λόγο αυτό αύριο στο νηπιαγωγείο και από ώρες 13:00-16:30 θα σας περιμένουν έξω στην αυλή, πάνω σε τραπέζια, προσωπικά αντικείμενα του παιδιού σας καθώς και ένας φάκελος που περιέχει άλλα αντικείμενα, π.χ. βιβλίο δανειστικής βιβλιοθήκης. Όποιος μπορεί και θέλει, παρακαλούμε να περάσει προκειμένου να παραλάβει τα προσωπικά αντικείμενα του παιδιού του. Δε θα έρθουμε σε επαφή, τα πράγματα θα είναι τοποθετημένα σε τραπέζια έξω στην αυλή του σχολείου με το όνομα του παιδιού.

Πώς συνδεόμαστε στο μάθημα.

Ο επίσημος πάροχος του ΥΠΑΙΘ, είναι η cisco webex.

·         Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να οδηγηθείτε στις πολύ απλές οδηγίες προκειμένου να μπορέσετε να συνδεθείτε και να παρακολουθήσετε το μάθημα: https://webex.sch.gr/students.php

Μπορείτε λοιπόν να αντιγράψετε το σύνδεσμο του εκπαιδευτικού που θα σας στείλουμε σε έναν browser, δηλ π.χ. στο google, ή κάθε φορά να αποδέχεστε την πρόσκληση που θα σας στέλνουμε με e-mail και απλά να συνδέεστε στο μάθημα πατώντας απλά το κουμπί  join the meeting. Την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε θα σας ζητηθεί να «κατεβάσετε» την εφαρμογή webex meetings στον υπολογιστή/tablet/κινητό.

·  Επιπλέον των παραπάνω οδηγιών λίγες περισσότερες από το ΥΠΑΙΘ στο: https://mathainoumestospiti.gov.gr/wp-content/uploads/2020/04/inedu-covid19-mathainoumestospiti-odigies-xrisis-mathites-goneis.pdf

 ·         Σε περίπτωση που πάλι υπάρξει πρόβλημα στη σύνδεση σας στο μάθημα τότε επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-2827944  κατά τη διάρκεια των ωρών της τηλεδιάσκεψης καθώς θα είμαστε σχολείο. Αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail: frobour@gmail.com

·       Αν σας διευκολύνουν οι οδηγίες με τη μορφή βίντεο απλά πληκτρολογήστε «Οδηγίες χρήσης webex για γονείς ή μαθητές».

Πρόβα Generale 1ο διαδικτυακό μας ραντεβού

Πριν την έναρξη των μαθημάτων, δηλ. πριν την Τετάρτη 18-11-2020, θα θέλαμε να συναντηθούμε όλοι μαζί σε τηλεδιάσκεψη, αύριο Τρίτη και ώρα 17:00.

Το ραντεβού μας αυτό γίνεται:

1.       Για να δοκιμάσουμε συνδέσεις, μηχανήματα και να βρούμε τον τρόπο έτσι ώστε όλα να είναι     έτοιμα για το μάθημα και να μην τα ψάχνουμε τελευταία στιγμή.

2.      Για να σας δοθούν τελικές οδηγίες για τον τρόπο που θα γίνεται το μάθημα, να σας δώσουμε   π.χ. ένα πρόγραμμα για τα μαθήματα.

3.       Για να συζητήσουμε απορίες σας σχετικά.

4.     Για να συζητήσουμε απορίες σχετικά με τα πράγματα που τυχόν θα παραλάβετε από το σχολείο

Ο σύνδεσμος για το αυριανό μας ραντεβού θα σας σταλεί από αύριο το πρωί, καθώς μέχρι και σήμερα το βράδυ γίνονται τεχνικές ρυθμίσεις και αλλαγές στις πλατφόρμες..

Ευχόμαστε όλοι να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής και κυρίως στη μεγάλη πρόκληση του εγκλεισμού προς χάριν της δημόσιας υγείας.

Οι εκπαιδευτικοί του Ολοήμερου Β’

Ειρήνη Καββαθά

Φρόσω Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου