Ετικέτες

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο (3) Αγωγή Υγείας (9) Ανακοινώσεις (138) Ανακοινώσεις - ΠΕΙ.Σ (12) Άνοιξη (3) Απόκριες (19) Άρθρα (54) Αρχή Σχολικής Χρονιάς (29) Βήματα για τη Ζωή (1) Βιβλία για παιδιά (6) Γενέθλια (14) Γιορτές (13) Γιορτή της Μητέρας (16) Γιορτή του Πατέρα (1) Γλώσσα (5) Γονείς (31) Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης (6) Έθιμα (2) Ειδική Αγωγή (1) Εκδηλώσεις Συλλόγου Γονέων (8) Εκδηλώσεις του Νηπιαγωγείου μας (32) Εκπαιδευτικές Επισκέψεις (3) Εκπαιδευτικοί (2) Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (1) Εργασία στο σπίτι (64) Εργασίες νηπίων (16) Εργαστήρια Δεξιοτήτων (10) Ευρωπαϊκά Προγράμματα (3) Η Βιβλιοθήκη στο Νηπιαγωγείο (11) Ημέρα-Νύχτα (2) Θεματικές προσεγγίσεις (46) Καινοτόμες παρεμβάσεις (6) Καλοκαίρι (4) Μαθηματικά (3) Νέα Προγράμματα Σπουδών (3) Νομοθεσία (2) Όμιλοι (10) Ονομαστική Εορτή (1) Παγκόσμιες Ημέρες (5) Πάσχα (8) Περιβάλλον (4) Ρομποτική (1) Σαρακοστή (2) Σχολική Ψυχολόγος (3) Τέχνες (1) Τηλεδιάσκεψη (30) Το Νηπιαγωγείο μας (2) Φιλαναγνωσία (2) Φυσικές Επιστήμες (1) Χειμώνας (8) Χριστούγεννα (31)

ArtMissions#Skills Labs

ArtMissions#Skills Labs
The e-twinning project's blog

Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Χριστούγεννα στο σχολείο (συνέχεια)

Φυσικά δεν παραλείψαμε και φέτος να φτιάξουμε με τα χεράκια μας τα παραδοσιακά μας κουλουράκια:

Στήσαμε τα τραπέζια για να βλέπουμε και να κάνουμε όλοι.
 Γράψαμε τη συνταγή.



 Φέραμε όλα τα υλικά στο τραπέζι.
 Κοσκινίσαμε το αλεύρι.





Κοσκινίσαμε και το baking powder


Βάλαμε τη ζάχαρη μέσα στο βούτυρο για να τα "χτυπήσει" η κυρία στο μίξερ. Η αλήθεια είναι ότι βάλαμε και αυγά, αλλά στη φάση εκείνη η κυρία ήταν κοντά και δεν έβγαζε φωτογραφίες.
 Βάλαμε ξύσμα πορτοκαλιού

 Βάλαμε και το χυμό του πορτοκαλιού
Και αρχίσαμε το ζύμωμα

 Και ζυμώναμε και ζυμώναμε



 Και ζυμώναμε και ζυμώναμε





 Πλάσαμε τη ζύμη μας και κάναμε σχήματα με τη βοήθεια κουπάτ


Τοποθετήσαμε στο ταψί
 Ψήσαμε και ψήσαμε

Και αφού κρύωσαν κάναμε μικρά πακετάκια για να τα φάμε με τους δικούς μας μέσα στις γιορτές.
Τη συνταγή την πήραμε από τη Βέφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου