Ετικέτες

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο (3) Αγωγή Υγείας (9) Ανακοινώσεις (138) Ανακοινώσεις - ΠΕΙ.Σ (13) Άνοιξη (3) Απόκριες (19) Άρθρα (54) Αρχή Σχολικής Χρονιάς (29) Βήματα για τη Ζωή (1) Βιβλία για παιδιά (6) Γενέθλια (14) Γιορτές (13) Γιορτή της Μητέρας (16) Γιορτή του Πατέρα (1) Γλώσσα (5) Γονείς (31) Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης (6) Έθιμα (2) Ειδική Αγωγή (1) Εκδηλώσεις Συλλόγου Γονέων (8) Εκδηλώσεις του Νηπιαγωγείου μας (32) Εκπαιδευτικές Επισκέψεις (3) Εκπαιδευτικοί (2) Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (1) Εργασία στο σπίτι (64) Εργασίες νηπίων (16) Εργαστήρια Δεξιοτήτων (11) Ευρωπαϊκά Προγράμματα (3) Η Βιβλιοθήκη στο Νηπιαγωγείο (11) Ημέρα-Νύχτα (2) Θεματικές προσεγγίσεις (46) Καινοτόμες παρεμβάσεις (6) Καλοκαίρι (4) Μαθηματικά (3) Νέα Προγράμματα Σπουδών (3) Νομοθεσία (2) Όμιλοι (13) Ονομαστική Εορτή (1) Παγκόσμιες Ημέρες (5) Πάσχα (9) Περιβάλλον (4) Ρομποτική (1) Σαρακοστή (2) Σχολική Ψυχολόγος (3) Τέχνες (1) Τηλεδιάσκεψη (30) Το Νηπιαγωγείο μας (2) Φιλαναγνωσία (2) Φυσικές Επιστήμες (1) Χειμώνας (8) Χριστούγεννα (31)

ArtMissions#Skills Labs

ArtMissions#Skills Labs
The e-twinning project's blog

Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Διαδικτυακή Δανειστική Βιβλιοθήκη Νο 2

Από την απέραντη διαδικτυακή δανειστική βιβλιοθήκη μας, έχουμε σήμερα να σας προτείνουμε διάφορα «είδη» «βιβλίων»:
·    Κάποια θα τα ξεφυλλίσουμε
·    Κάποια θα τα ακούσουμε
·    Κάποια θα μας τα διαβάσουν οι ίδιοι οι συγγραφείς που τα έγραψαν – και θα τους βλέπουμε παράλληλα και στην οθόνη.
·    Κάποια θα μας τα διαβάσουν οι ίδιοι οι συγγραφείς που τα έγραψαν, αλλά θα ακούμε μόνο τη φωνή τους.
·    Κάποια θα μας τα αφηγηθούν και θα βλέπουμε παράλληλα στην οθόνη και την παραμυθού.
·    Κάποια θα τα ακούσουμε από το διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Θεωρείστε τους εαυτούς σας πολύ τυχερούς που έχετε την ευκαιρία να ακούσετε παραμύθια από το ραδιόφωνο, όπως έκαναν οι γιαγιάδες και οι παππούδες σας, επειδή δεν υπήρχε παλιά, η τηλεόραση ή το διαδίκτυο.
·    Κάποια θα τα ξεφυλλίσουμε αλλά δεν είναι βιβλία, αλλά κόμικς, δηλ. Μίκυ Μάους.
Σε όλες τις περιπτώσεις βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει, να φανταστεί εικόνες, σκηνές και ολόκληρες τις ιστορίες, ακόμα-ακόμα.

Ο θησαυρός του Βιβλιοπόντικα – Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Ένας παλιός θρύλος λέει ότι το πρώτο κορίτσι σε κάθε γενιά της οικογένειας της Τίτας Γραβιέρας είναι προικισμένο με ιδιαίτερα χαρίσματα, αρκεί ο πατέρας του να ανακαλύψει τον θησαυρό που του ταιριάζει.
Ο Βιβλιοπόντικας λοιπόν, μόλις απέκτησαν τρίτο παιδάκι, κοριτσάκι, έπρεπε να ψάξει να βρει τον θησαυρό του!
Ξεκίνησε την αναζήτηση από τη Βιβλιοθήκη! Μπήκε στα πιο νόστιμα βιβλία που είχε φάει... με τα μάτια!
Εκεί συνάντησε τον Παπαγκένο, ταξίδεψε στον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα, συνομίλησε με το Αηδόνι του Αυτοκράτορα. Η Τίνκερ Μπελ τελικά τον βοήθησε να μάθει πού είναι ο θησαυρός και, αφού ξεγέλασε τον Χουκ, που ήταν στην προηγούμενη σελίδα, τον πήρε!
Μόλις άνοιξε το σεντούκι, είδε μέσα βιβλία! Αμέτρητα βιβλία με παραμύθια! Ο θησαυρός είναι βιβλία! Τα βιβλία είναι θησαυρός!
Ιδέα αξιοποίησης:Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος δημιούργησε μια παραμυθοσαλάτα. Μπορείτε και εσείς. Χρησιμοποιήστε τα παραμύθια που γνωρίζετε πολύ-πολύ καλά, ανακατέψτε τα, και η παραμυθοσαλάτα σας είναι έτοιμη. 
Ο ραφτάκος των λέξεων – Αντώνης Παπαθεοδούλου
Κάποια ρούχα είναι ραμμένα με μεταξωτή κλωστή, άλλα είναι μάλλινα βαριά κι άλλα σαν πέπλα ανάλαφρα. Υπάρχουν όμως και κάποια ρούχα βολικά πολύ, που είναι έτσι φτιαγμένα, ώστε να μας ζεσταίνουν τον χειμώνα και να μας δροσίζουν το καλοκαίρι. Ποιος ράφτης ξέρει να τα ράβει και πού θα τον βρούμε;
Μια φορά κι έναν καιρό... δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο... Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και κοιμούνται αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!
 
Η στιγμούλα είναι δυνατή – Μαρίνα Γιώτη – Μια ιστορία για το νερό 
Μια φορά και έναν καιρό μια μικρή σταγόνα, η Στιγμούλα, είδε από ψηλά ένα πολύ παράξενο χωριό!
Σ’ αυτό το χωριό δεν υπήρχε καθόλου νερό, τα παιδιά ήταν θλιμμένα και τα πάντα σκονισμένα.
Η Στιγμούλα είναι αποφασισμένη να βοηθήσει να επιστρέψει το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων. Μα θα χρειαστεί βοήθεια. Σιγά σιγά θα ανακαλύψει ότι η δύναμη που υπάρχει μέσα στον καθένα μας γίνεται πολύ μεγαλύτερη όταν ενώνεται με τη δύναμη των άλλων.
Το σπίτι με τις γάτες – Ξένια Καλογεροπου΄λου
Γιατί τραγουδούν γάτοι, γάτες και γατάκια;
Η γνωστή και πολύ αγαπητή σε μικρούς και μεγάλους Ξένια Καλογεροπούλου συνεργάζεται με τον Μάρτη και μας παρουσιάζει τα "Παραμύθια με την Ξένια", τέσσερις ιστορίες εμπνευσμένες από την παγκόσμια προφορική παράδοση.

Ιδέες για σκέψη: Σου θυμίζει κάποιο άλλο παραμύθι η ιστορία της Λιζίνας;
 
 

Ένας καλόκαρδος καρχαρίας – Λήδα Βαρβαρούση
Ξέρω έναν καρχαρία που δε χάνει ευκαιρία για ν' αρχίσει φασαρία! Τι επάγγελμα κι αυτό, ψάρι να 'ναι τρομακτικό! Κανένας δεν το πλησιάζει, γιατί η όψη του τρομάζει. Μα δεν είναι σαν τους άλλους ους κακούς και τους μεγάλους! Αυτό που θέλει μοναχά είναι ένα φίλο στα βαθιά.
 
 

Ένα φίδι τρομερό – Λήδα Βαρβαρούση
Μια φορά και έναν καιρό ζούσε ένα φίδι τρομερό, που, όταν έβλεπε μια πόλη, να τη φάει ήθελε όλη! Ξάφνου μες στον πανικό βρίσκει έναν ποντικό, που στο φίδι εξηγεί πώς να κόψει το φαΐ, την κοιλιά του να ξεχάσει και βιβλία να διαβάσει!
 
 

Ο παπουτσής και τα ξωτικά – Αφήγηση παραμυθιού – Σάσα Βούλγαρη
 
 
WEBERT90, 9

Φένια, η αγαπημένη των ήχων – Γιώτα Αλεξάνδρου


Πώς θα ήταν ο κόσμος μας, αν είχε μόνο ήχους; Αν αναγνωρίζαμε τα λουλούδια από το άρωμά τους και μόνο; Αν υπήρχε μόνο ένα χρώμα; Η Φένια, ένα πλάσμα με φωτεινό χαμόγελο και ιδιαίτερες ικανότητες, μας παίρνει από το χέρι για να μας δείξει τον δρόμο…
 


Ο λύκος Ζαχαρίας μαθαίνει για τα συναισθήματα – Orianne Lallemand
Τη μια χαρούμενος, την άλλη λυπημένος, έπειτα θυμωμένος ή ενθουσιασμένος.
Ο λύκος Ζαχαρίας αλλάζει διάθεση κάθε τρεις και λίγο, και οι φίλοι του δεν ξέρουν τι να κάνουν πια μαζί του. Είναι φανερό: ο Ζαχαρίας θα είναι πιο ήρεμος αν καταφέρει να εκφράζει τα συναισθήματά του.
Πρώτα όμως πρέπει να μάθει να τα αναγνωρίζει.
 
Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι στο σχολείο; Helen Stephens
Από τη δημιουργό της επιτυχημένης σειράς βιβλίων «Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι», Helen Stephens, κυκλοφορεί μια νέα συναρπαστική ιστορία με ήρωες την Έλλη και το λιοντάρι που δεν αποχωρίζονται μεταξύ τους ποτέ, ούτε και στο σχολείο!

Τα λιοντάρια δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν στο σχολείο. Αλλά το λιοντάρι της Έλλης δεν θέλει να μένει μόνο του. Την ακολουθεί στα κρυφά, και κατά λάθος βρίσκεται μαζί της στη σχολική εκδρομή στο μουσείο.

Μπορεί η Έλλη να κρύψει το λιοντάρι από τη δασκάλα της; 
Τα τρία μικρά λυκάκια – Ευγένιος Τριβιζάς
Όταν τα τρία μικρά λυκάκια χτίζουν ένα σπίτι από τούβλα, ο Ρούνι Ρούνι, το ύπουλο κακό γουρούνι, το γκρεμίζει με το σφυρί του. Όταν χτίζουν ένα σπίτι από τσιμέντο, το γκρεμίζει με το κομπρεσέρ του! Τι πρέπει να κάνουν τα τρία μικρά λυκάκια για να γλιτώσουν;
 
 


Όχι άλλο βιβλίο – Ώρα για κόμικς - Μίκυ Μάους
Ο Μίκυ Μάους (αγγλ: Mickey Mouse) είναι ήρωας κινουμένων σχεδίων τηςWalt Disney Pictures. Έχει μορφή ποντικιού. Δημιουργήθηκε το 1928 στις ΗΠΑ από τον Γούωλτ Ντίσνεϋ
 και τον Ουμπ Αίγουερους. Λέγεται πως ο Ντίσνεϊ συνέλαβε την ιδέα να χρησιμοποιήσει ένα ποντίκι ως πρωταγωνιστή ταξιδεύοντας κάποτε με τρένο από τη Νέα Υόρκη στο Χόλιγουντ μαζί με τη γυναίκα του, Λίλιαν.
 

Διαλέγετε ένα και του αφιερώνετε χρόνο.
Χρόνο να κάνετε την εργασία σας, το φυλλάδιο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης.
Χρόνο για να γράψετε λέξεις από το βιβλίο.
Τα έντυπα τα στέλνουμε πάλι, καθώς έχουν περάσει 4 εβδομάδες από την προηγούμενη φορά που σας τα στείλαμε.
Αρχεία: Φύλλο Βιβλιοθήκης 2.pdf
         Φύλλο εργασίας – λέξεις.doc

Και τώρα………
Ιδέες για να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο το βιβλίο μας.
Αυτή την εβδομάδα σας έχουμε τρεις ιδέες:
1.        Την πρώτη μας την πρότεινε η Σόφη, να φτιάξουμε μια σκηνή μέσα στο χώρο που θέλουμε, και να απολαύσουμε εκεί το βιβλίο μας.
2.  Τη δεύτερη μας την πρότεινε ο Μάρκος, να δημιουργήσουμε ένα “padlet” για να πούμε στους φίλους και συμμαθητές μας «ποιο βιβλίο επιλέξαμε και τους προτείνουμε να «διαβάσουν» και ΓΙΑΤΙ;» Μπορείτε σε αυτό να μας δείξετε και την εργασία της βιβλιοθήκης σας.
3.    Μπορείτε να ψηφίσετε το αγαπημένο σας βιβλίο, αυτής της εβδομάδας διαδικτυακής βιβλιοθήκης. Συμπληρώνετε μαζί με τη μαμά ή το μπαμπά το έντυπο στα Google Forms.
Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο blog μας ή θα σας σταλούν μέσω e-mail.

Κλείνουμε πάλι, με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κατερίνης:
και  

Να είστε όλοι σας καλά!! Καλό Σαββατοκύριακο!
 
ΥΣ Μην ξεχνάτε, είναι η σειρά για το 5ο ποδάρι σήμερα Κυρα Σαρακοστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου