Ετικέτες

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο (3) Αγωγή Υγείας (9) Ανακοινώσεις (138) Ανακοινώσεις - ΠΕΙ.Σ (13) Άνοιξη (3) Απόκριες (19) Άρθρα (54) Αρχή Σχολικής Χρονιάς (29) Βήματα για τη Ζωή (1) Βιβλία για παιδιά (6) Γενέθλια (14) Γιορτές (13) Γιορτή της Μητέρας (16) Γιορτή του Πατέρα (1) Γλώσσα (5) Γονείς (31) Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης (6) Έθιμα (2) Ειδική Αγωγή (1) Εκδηλώσεις Συλλόγου Γονέων (8) Εκδηλώσεις του Νηπιαγωγείου μας (32) Εκπαιδευτικές Επισκέψεις (3) Εκπαιδευτικοί (2) Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (1) Εργασία στο σπίτι (64) Εργασίες νηπίων (16) Εργαστήρια Δεξιοτήτων (12) Ευρωπαϊκά Προγράμματα (3) Η Βιβλιοθήκη στο Νηπιαγωγείο (11) Ημέρα-Νύχτα (2) Θεματικές προσεγγίσεις (46) Καινοτόμες παρεμβάσεις (6) Καλοκαίρι (4) Μαθηματικά (3) Νέα Προγράμματα Σπουδών (3) Νομοθεσία (2) Όμιλοι (13) Ονομαστική Εορτή (1) Παγκόσμιες Ημέρες (5) Πάσχα (9) Περιβάλλον (4) Ρομποτική (1) Σαρακοστή (2) Σχολική Ψυχολόγος (3) Τέχνες (1) Τηλεδιάσκεψη (30) Το Νηπιαγωγείο μας (2) Φιλαναγνωσία (2) Φυσικές Επιστήμες (1) Χειμώνας (8) Χριστούγεννα (31)

ArtMissions#Skills Labs

ArtMissions#Skills Labs
The e-twinning project's blog

Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Διαδικτυακή Δανειστική Βιβλιοθήκη Νο 4



Αγαπημένα μας παιδιά,
Ελπίζουμε να σας βρίσκουμε πολύ καλά και σ’ αυτή μας τη συνάντηση.
Η Παρασκευή έφτασε για άλλη μία εβδομάδα και η διαδικτυακή δανειστική βιβλιοθήκη πάλι κοντά μας, με:
·    Τα βιβλία που θα  ακούτε μόνο
·    Τα βιβλία που θα διαβάζουν οι ίδιοι οι συγγραφείς που τα έγραψαν και θα τους βλέπετε να το κάνουν στην οθόνη σας.
·    Τα βιβλία που θα ακούσετε από το διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΡΤ WEB ERT.

Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο Αντώνης Παπαθεοδούλου
Δρόμοι και πλατείες, ντροπαλά αγάλματα, παραμυθόδεντρα και σιντριβάνια που χορεύουν. Αυτή η πόλη τα έχει όλα και τους χωράει όλους... εκτός από αυτόν... τον Πόλεμο.
Ακολουθήστε μας σε μια ξενάγηση στην πόλη που έδιωξε τον Πόλεμο, στην πόλη που πρέπει να χτίσουμε κάποτε όλοι μέσα στο κεφάλι μας

Ο Αναστάσης και η ουρά της στάσης Ευγένιος Τριβιζάς
Ο Αναστάσης περιμένει στην ουρά της στάσης να περάσει το λεωφορείο για να πάει στο σχολείο. Το λεωφορείο όμως καθυστερεί και σιγά σιγά μια ουρά σχηματίζεται πίσω από τον Αναστάση. Μια νοικοκυρά με καναρινί καπέλο, ένας μουσικός με γαλάζιο βιολοντσέλο, ένας στρατηγός με μια οβίδα, ένας ψαράς με μια μαρίδα, ένας κατάσκοπος με μαύρη μάσκα, ακόμα και ένα βασιλικό μωρό με χρυσαφένιο μπιμπερό περιμένουν κι αυτοί το λεωφορείο πίσω από τον Αναστάση. Και όσο αργεί το λεωφορείο, η ουρά μακραίνει και μακραίνει και όλο μακραίνει...

Έλμερ McKee David
Ο Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας είναι ένας ήρωας που αγαπήθηκε από πολλές γενιές παιδιών προσχολικής ηλικίας αλλά και εκπαιδευτικούς, αφού μέσα από αυτόν τον τρυφερό ήρωα μπορούν να μιλήσουν στα παιδιά για αξίες όπως η διαφορετικότητα, η φιλία κ.ά.

 
Η Πουπού και η Καρλότα Ευγένιος Τριβιζάς
H Πουπού η πονηρή αλεπού προσπαθεί να πείσει την Καρλότα την τσαχπίνα άσπρη κότα να βγει από το κοτέτσι για να την κάνει γιουβέτσι. Και τι δε σκαρφίζεται για να την πείσει ότι την αγαπάει ειλικρινά και θέλει το καλό της!
Της χαρίζει κορδελίτσες, γαριδάκια, πίτουρα και λουλουδάκια, της ψιθυρίζει λογάκια μελιστάλακτα πολλά και γλυκά μουρμουρητά, της υπόσχεται ότι θα την έχει όπα όπα, ώσπου μια μέρα πείθει την όμορφη Καρλότα να την ακολουθήσει στη φωλιά της.
Την οδηγεί στην κουζίνα και της λέει ένα μεγάλο ψέμα: ότι η κατσαρόλα είναι πισίνα.
Θα πιστέψει η Καρλότα και αυτό το ψέμα; Θα κάνει βουτιά στην κατσαρόλα;

Το παραμύθι με τα χρώματα Κυριτσόπουλος Αλέξης
Το ουράνιο τόξο έφυγε, γιατί δεν του έδιναν σημασία. Και πήρε κι όλα τα χρώματα μαζί του. Κι όλα έγιναν άσπρα, γκρίζα και μαύρα. Τρία παιδιά ξεκίνησαν να το βρουν και να το φέρουν πίσω. Θα τα καταφέρουν;



Ο Γενναίος Ραφτάκος Αδερφοί Γκριμ
«Κόκκινη κλωστή δεμένη
στην ανέμη τυλιγμένη,
δώστης κλώτσο να γυρίσει
παραμύθι ν' αρχινίσει...»
Πολυαγαπημένα και διαχρονικά κλασικά παραμύθια. Παραμύθια με βασιλιάδες, πεντάμορφες πριγκίπισσες, κακές μάγισσες και καλές νεράιδες. Παραμύθια από τις χώρες του ονείρου. Παραμύθια με διάσημους και γοητευτικούς ήρωες. Παραμύθια που μας ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο της φαντασίας. Παραμύθια που το καλό και το δίκαιο είναι πάντα ο νικητής στο τέλος.

Τα Δώρα της Άνοιξης Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου
Το πρώτο χελιδόνι της Άνοιξης φέρνει τα δώρα του και μηνύματα χαράς, αγάπης και αλληλοβοήθειας.



Ο Βαλέριος και ο Μάγος Ζαγκρεμάρ Ξένια Καλογεροπούλου
Τι συνέβη όταν ο Γιακούμπ κορόιδεψε μια γριά με μεγάλη μύτη; Πώς ο Μα Λιανγκ νίκησε τον άπληστο αυτοκράτορα; Γιατί τραγουδούν γάτοι, γάτες και γατάκια; Με ην εκφραστική της αφήγηση, η γνωστή Ξένια Καλογεροπούλου μας μεταφέρει σε παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο, όπως τα βασισμένα-σε-λαϊκά-ιταλικά-παραμύθια «Ο Βαλέριος και ο μάγος Ζάγκρεμαρ» και «Το σπίτι με τις γάτες».

Ερτ Web Radio
Ο νάνος δεν κοιμάται Astrid Lindgren
Είναι μια μαγική χειμωνιάτικη νύχτα
Μια τέτοια νύχτα οι άνθρωποι κουρνιάζουν ο ένας δίπλα στον άλλο μες στα μικρά τους σπίτια και φροντίζουν να μη σβήσει η φωτιά στο τζάκι. Αυτή τη σκοτεινή και παγωμένη νύχτα, στην καρδιά του χειμώνα, ο νάνος επιβλέπει το αγρόκτημά του, πηγαίνει στον στάβλο και με ήσυχα βηματάκια αφήνει τα ίχνη του ανάμεσα στα σπίτια.

Πωλητής Ευτυχίας Davide Cali
Πωλείται η ευτυχία;
Φυσικά! Σε μικρά βάζα, σε μεγάλα βάζα,
ακόμα και σε οικογενειακή συσκευασία.

Ένα βιβλίο για την ευτυχία και
για τους χίλιους τρόπους να τη βρει κανείς!

Ο ρυθμός της βροχής Baker Smith Graham
O Άιζακ παίζει στην αγαπημένη του λίμνη στην πλαγιά του βουνού. Όταν αρχίζει να βρέχει αδειάζει το νερό απ’ το βαζάκι του στη λίμνη και τρέχει μαζί με τα ρυάκια, καθώς αυτά κυλούν σε καταρράκτες, ορμάνε μέσα από ποτάμια και ξεχύνονται στη θάλασσα.

Πού θα πάει τώρα το νερό από το βαζάκι μου; αναρωτιέται ο Άιζακ.

Από την πιο μικρή σταγόνα βροχής έως τον βαθύτερο ωκεανό, αυτό το βιβλίο παρακολουθεί τον κύκλο του νερού από τη μια άκρη της γης στην άλλη.

Όπως κάνετε κάθε φορά, διαλέξτε ένα και αφιερώστε του χρόνο.
Χρόνο να το ακούσετε, αρκετές φορές. Χρόνο να κάνετε την εργασία σας, το φυλλάδιο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης.
Χρόνο για να γράψετε λέξεις από το βιβλίο.

Αρχεία: Φύλλο Βιβλιοθήκης 2.pdf
            Φύλλο εργασίας λέξεις.doc

Και τώρα………
Δραστηριότητες:

Δραστηριότητα 1η
Κάντε τη βιβλιοπαρουσίαση σας στην οικογένεια σας, χρησιμοποιώντας τις καρτέλες της βιβλιοπαρουσίασης που σας έχουμε στείλει. Έχουμε πολλές ιδέες να σας προτείνουμε για να την κάνετε πιο διασκεδαστική.
1ος τρόπος
Παίρνω ένα μπαλόνι και το φουσκώνω.
Ζωγραφίζω με ένα μαρκαδόρο πάνω στο μπαλόνι χαρακτηριστικά προσώπου, μάτια, μύτη, στόμα, μάγουλα, φρύδια. Πάρτε το χρόνο σας και κάντε το μπαλόνι σας απίθανο.
Τώρα, κρατώντας το μπαλόνι μπροστά στο πρόσωπο σας αφηγηθείτε τη βιβλιοπαρουσίαση σας.
2ος τρόπος
Καθίστε πάνω σε ένα «μαγικό χαλί», όπως το δικό μας μαγικό χαλί από τη Μπουχάρα, για να κάνετε την βιβλιοπαρουσίαση σας, για να «ταξιδέψετε» και εσείς και να «ταξιδέψετε» και όλο το ακροατήριο σας. Προσοχή στους αέρηδες!!
3ος τρόπος
Ηχογραφήστε τη βιβλιοπαρουσίαση σας και με τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά κάντε τον δικό σας «Ιούδα» σαν αυτόν που έχουμε στην τάξη. Το ολόκληρο όνομα του είναι, Ιούδας ο ψηφιακός καταγραφέας ήχου. Ακούστε τώρα τον εαυτό σας.
Δραστηριότητα 2η
Συζητήστε με την οικογένεια σας, αυτό που :
·       Σας ενθουσίασε από το βιβλίο, σας έκανε πολύ χαρούμενους.
·       Σας στεναχώρησε από το βιβλίο.
·       Σας έκανε να γελάσετε από το βιβλίο.
·       Σας έκανε να έχετε αγωνία για τη συνέχεια.
·       Σας έξαψε την φαντασία

Τέλος,
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κατερίνης https://www.facebook.com/Katerini.Public.Library/
είναι κάθε βδομάδα μέσα στις προτιμήσεις μας:

Το σύννεφο που έβαλε τα κλάματα

και 
Η θάλασσα είδε


Να είστε όλοι σας καλά και να περνάτε καλά!
Καλό Σαββατοκύριακο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου