Ετικέτες

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο (3) Αγωγή Υγείας (9) Ανακοινώσεις (138) Ανακοινώσεις - ΠΕΙ.Σ (13) Άνοιξη (3) Απόκριες (19) Άρθρα (54) Αρχή Σχολικής Χρονιάς (29) Βήματα για τη Ζωή (1) Βιβλία για παιδιά (6) Γενέθλια (14) Γιορτές (13) Γιορτή της Μητέρας (16) Γιορτή του Πατέρα (1) Γλώσσα (5) Γονείς (31) Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης (6) Έθιμα (2) Ειδική Αγωγή (1) Εκδηλώσεις Συλλόγου Γονέων (8) Εκδηλώσεις του Νηπιαγωγείου μας (32) Εκπαιδευτικές Επισκέψεις (3) Εκπαιδευτικοί (2) Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (1) Εργασία στο σπίτι (64) Εργασίες νηπίων (16) Εργαστήρια Δεξιοτήτων (12) Ευρωπαϊκά Προγράμματα (3) Η Βιβλιοθήκη στο Νηπιαγωγείο (11) Ημέρα-Νύχτα (2) Θεματικές προσεγγίσεις (46) Καινοτόμες παρεμβάσεις (6) Καλοκαίρι (4) Μαθηματικά (3) Νέα Προγράμματα Σπουδών (3) Νομοθεσία (2) Όμιλοι (13) Ονομαστική Εορτή (1) Παγκόσμιες Ημέρες (5) Πάσχα (9) Περιβάλλον (4) Ρομποτική (1) Σαρακοστή (2) Σχολική Ψυχολόγος (3) Τέχνες (1) Τηλεδιάσκεψη (30) Το Νηπιαγωγείο μας (2) Φιλαναγνωσία (2) Φυσικές Επιστήμες (1) Χειμώνας (8) Χριστούγεννα (31)

ArtMissions#Skills Labs

ArtMissions#Skills Labs
The e-twinning project's blog

Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

25η Μαρτίου από το σπίτι - συνέχεια

Βρείτε που έζησαν και πολέμησαν οι παραπάνω  ήρωες της Επανάστασης του 1821 και τοποθετήστε τους στο χάρτη στα γεωγραφικά διαμερίσματα. click and drag με το ποντίκι σε αρχείο word ή εκτυπώστε το χάρτη και τους ήρωες , κόψτε και κολλήστε.
Όλοι οι λαοί με ιστορία έχουν να παρουσιάσουν δημιουργήματα λαϊκής παράδοσης. Χορούς ενδύματα, τραγούδια και οτιδήποτε ήταν και είναι μέρος της ζωής του κάθε πολιτισμού.  Η ελληνική παράδοση είναι ιδιαίτερα σημαντική και αντλεί τα θέματα της από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, τα ήθη, τα έθιμα τους, τη θρησκευτική ζωή και το φυσικό περιβάλλον. Στην παράδοση μας ανήκουν τα λαϊκά παραμύθια, τα οποία μεταφέρθηκαν σε εμάς από γενιά σε γενιά.

Δείτε και ακούστε το λαϊκό παραμύθι «Τα Ελληνάκια»

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και την αναβίωση της ελληνικής επανάστασης του 1821, στεκόμαστε στο παραμύθι «Τα Ελληνάκια» της Ευγενίας Φακίνου όπου παρουσιάζονται η καθημερινότητα και ο τρόπος ζωής δύο νέων την περίοδο της Τουρκοκρατίας..


Μπορείτε στη συνέχεια να εκτυπώσετε και να ζωγραφίσετε εικόνες από το παραπάνω βιβλίο. Η συγκεκριμένη εικονογράφος έχει ως βασική πηγή έμπνευση της τη λαϊκή τέχνη, τη ζωγραφική, την υφαντική ακόμα και την ξυλογλυπτική.






Αινίγματα με παραδοσιακές στολές Σύγχρονο Νηπιαγωγείο Νίκη Κάντζου
Διαβάστε με τη βοήθεια της μαμάς και του μπαμπά τα αινίγματα. Στη συνέχεια παρατηρείστε με τα μάτια «τηλεσκόπια» τις φωτογραφίες.
ΕΜΠΡΟΣ ΤΩΡΑ, ΒΡΕΙΤΕ ΤΗ ΛΥΣΗ.














Γνωρίστε, συζητήστε, περιγράψτε τους πίνακες ζωγραφικής της Ελληνικής Επανάστασης από τους μεγάλους ζωγράφους. 

Η έξοδος του Μεσολογγίου - Θεόδωρος Βρυζάκης


Η Ελλάδα στα ερείπια του μεσολογγίου - Ευγένιος Ντελακρουά


Η ορκωμοσία των Αγωνιστών - Θεόδωρος Βρυζάκης


Το κρυφό σχολειό - Νικόλαος Γύζης
 Ερωτήσεις γύρω από τους πίνακες ζωγραφικής με τα παιδιά:

  •  Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι γι' αυτόν τον πίνακα;
  • Ποιες μορφές βλέπεις; Τι νομίζεις ότι ετοιμάζονται να κάνουν;
  • Έχουν όπλα; Τι είδους όπλα;
  • Τι άλλο παρατηρείς;
  •  Ποια χρώματα κυριαρχούν; 
  •  Τι σε εντυπωσίασε σε αυτόν τον πίνακα;
  •   Παρατηρείς κάτι περίεργο, κάτι  που δε θα ταίριαζε;
  • Το θέμα είναι ιστορικό γιατί ζωντανεύει ένα ιστορικό γεγονός. Μπορείς να μαντέψεις ποιο; Άραγε τι νομίζεις, ο τίτλος έχει σχέση με το θέμα;
  • Βλέποντας τον πίνακα τι  νιώθεις; φόβο; χαρά; ενδιαφέρον; συμπάθεια; Ποια λέξη ταιριάζει σε αυτό που αισθάνεσαι;
  • Διάλεξε μια λέξη που ταιριάζει στο έργο: εφιάλτης, όνειρο, μαγεία, γούστο, κακοτεχνία, περιπέτεια, συγκίνηση, ταραχή, σκοτάδι...
  • Δίνουμε μια απ' τις λέξεις στα παιδιά να επιλέξουν ή τα αφήνουμε να σκεφτούν ελεύθερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου