Ετικέτες

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο (3) Αγωγή Υγείας (9) Ανακοινώσεις (138) Ανακοινώσεις - ΠΕΙ.Σ (13) Άνοιξη (3) Απόκριες (19) Άρθρα (54) Αρχή Σχολικής Χρονιάς (29) Βήματα για τη Ζωή (1) Βιβλία για παιδιά (6) Γενέθλια (14) Γιορτές (13) Γιορτή της Μητέρας (16) Γιορτή του Πατέρα (1) Γλώσσα (5) Γονείς (31) Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης (6) Έθιμα (2) Ειδική Αγωγή (1) Εκδηλώσεις Συλλόγου Γονέων (8) Εκδηλώσεις του Νηπιαγωγείου μας (32) Εκπαιδευτικές Επισκέψεις (3) Εκπαιδευτικοί (2) Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (1) Εργασία στο σπίτι (64) Εργασίες νηπίων (16) Εργαστήρια Δεξιοτήτων (12) Ευρωπαϊκά Προγράμματα (3) Η Βιβλιοθήκη στο Νηπιαγωγείο (11) Ημέρα-Νύχτα (2) Θεματικές προσεγγίσεις (46) Καινοτόμες παρεμβάσεις (6) Καλοκαίρι (4) Μαθηματικά (3) Νέα Προγράμματα Σπουδών (3) Νομοθεσία (2) Όμιλοι (13) Ονομαστική Εορτή (1) Παγκόσμιες Ημέρες (5) Πάσχα (9) Περιβάλλον (4) Ρομποτική (1) Σαρακοστή (2) Σχολική Ψυχολόγος (3) Τέχνες (1) Τηλεδιάσκεψη (30) Το Νηπιαγωγείο μας (2) Φιλαναγνωσία (2) Φυσικές Επιστήμες (1) Χειμώνας (8) Χριστούγεννα (31)

ArtMissions#Skills Labs

ArtMissions#Skills Labs
The e-twinning project's blog

Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Ημέρα Ακουστικής Βιβλιοθήκης σήμερα



Γεια σας παιδιά μας,
Ακουστική Βιβλιοθήκη για σήμερα έχει στο μενού του ηλεκτρονικού μας σχολείου. Σερφάρετε στο διαδίκτυο με τη μαμά και το μπαμπά για να ακούσετε αυτή τη φορά, τι θησαυρούς κρύβει μέσα του ένα βιβλίο.
Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, επισκεφτείτε μέρη που υπάρχουν και άλλα που δεν υπάρχουν γίνετε «ένα» με τον αγαπημένο σας ήρωα, γελάστε, νιώστε χαρούμενοι, λυπημένοι, φοβισμένοι, ενθουσιασμένοι.
Ταξιδέψτε με το βιβλίο και το μυαλό σας, ταξιδέψτε νοερά δηλαδή, τώρα που δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε με τα πόδια μας.
Βρείτε μια άνετη γωνιά καναπές, κρεβάτι, μαξιλάρια ή φτιάξτε μια γωνιά βιβλιοθήκης στο σπίτι ή στο δωμάτιο σας και απολαύστε την ακρόαση.
Μην περιοριστείτε μόνο σε μία φορά : η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης.
Σας προτείνουμε παρακάτω μερικά από τα αγαπημένα μας βιβλία που τα διαβάσαμε και τα ξαναδιαβάσαμε και τώρα τα ακούμε και τα ξανακούμε, και φυσικά μας προσφέρονται δωρεάν. Και φυσικά είναι κατάλληλα για την ηλικία σας.
Διαλέξτε ένα. Ένα βιβλίο δανειζόμαστε άλλωστε και κάθε Παρασκευή από τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας και δώστε του όλη σας την προσοχή..

Ο πειρατής Περπερούα και οι 15 γόνδολες
Ο πειρατής Περπερούα λατρεύει τις Απόκριες. Γι' αυτό ντύνεται Αρλεκίνος και πηγαίνει στη Βενετία να διασκεδάσει... Εκεί συναντά ένα γονδολιέρη και οι δυο τους βάζουν ένα παράξενο στοίχημα. Τι θα συμβεί άραγε; Μα τι μπορεί να συμβεί όταν ένας ξακουστός πειρατής ντύνεται Αρλεκίνος;




Ο τραμ
Έγινα αδέσποτος χωρίς να το θέλω. Κανείς σκύλος δε θέλει να είναι αδέσποτος. Στην αρχή δεν ήξερα πού να πάω, πού να ψάξω για φαγητό, πού να ξαπλώσω για να κοιμηθώ. Μέχρι που μια μέρα συνάντησα τυχαία το πιο μεγάλο και πιο παράξενο "ζώο" του κόσμου. Μερικές συναντήσεις αλλάζουν τη ζωή μας. Αυτή ήταν μια τέτοια συνάντηση.




Η κυρία Κλο-Κλο διαβάζει
Το βιβλίο έχει οχτώ ιστορίες. Στη δεύτερη, που ακούγεται εδώ, η κυρία Κλο-Κλο ακούει ότι τα βιβλία είναι τα παράθυρα στον κόσμο και βιβλία, αμπαζούρ και πολυθρόνα για να διαβάσει. Έχει ξεχάσει όμως ότι δεν ξέρει να διαβάζει!

Η Οδοντοφλυφίδα που έγινε Ογδοντοφλυφίδα
Η λαίμαργη Οδοντογλυφίδα έφαγε ογδόντα κεφτεδάκια, ογδόντα τρουφάκια και ογδόντα μεζεδάκια και έγινε Ογδοντογλυφίδα. Ποιος θα τη βοηθήσει να απαλλαγεί από το γ και να ξαναγίνει Οδοντογλυφίδα; Το λυκάκι θα δεχτεί να γίνει γλυκάκι; Η αλατιέρα θα γίνει γαλατιέρα; Η κουρούνα θα γίνει γουρούνα; Τα αυγά θα κάνουνε καβγά; Ένα παιχνίδι με τις λέξεις για έξυπνα παιδιά και για παιδαγωγούς που διαθέτουν φαντασία και θα το συνεχίσουν.


Η πριγκίπισσα Φακή
Τα "Παραμύθια να τα φας στο πιάτο" είναι παραμύθια γεμάτα νοστιμιά, που αποκαλύπτουν στον αναγνώστη τους το μυστικό παραμυθένιο κόσμο που κρύβεται στα τρόφιμα. Εδώ ακούγεται η η πριγκίπισσα Φακή.Η διατροφή θα αποκτήσει άλλο ενδιαφέρον και ο αναγνώστης θα μάθει να ανακαλύπτει σε κάθε πιάτο και μια ιστορία!





Καληνύχτα Μαμά
Η μικρούλα Ματίνα μηχανεύεται χίλιους τρόπους για να κερδίσει λίγο ακόμα χρόνο πριν την τελευταία καληνύχτα. Η μαμά της με αγάπη και τρυφερότητα θα προσπαθήσει να διαλύσει τους φόβους της Ματίνας για το σκοτάδι και να της δείξει το δρόμο για τον κόσμο των ονείρων. Συνταξιδιώτες τους όλοι οι ήρωες των κλασικών παραμυθιών-η Σταχτοπούτα, η Κοκκινοσκουφίτσα, η Χιονάτη......





Προτάσεις από το Elniplex
Το μαγικό Πινέλο
Η Ξένια Καλογεροπούλου επιλέγει παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο, τα ξαναγράφει και μας τα αφηγείται με τον δικό της τρόπο, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια στο θέατρο Πόρτα, ενώ ο Φίλιππος Φωτιάδης τα ζωντανεύει με τις πρωτότυπες εικόνες του. Παραμύθια με την Ξένια λοιπόν!





Ο τρακατρούκας ο Καλικάντζαρος
Μια φορά και δυο καιροί, όπως λεν τα παραμύθια, ήταν οι καλικάντζαροι.
Ξέρετε, εκείνα τα ζαβολιάρικα πλασματάκια που έχουν μακριά τριχωτά πόδια,
είναι κακομούτσουνα, μιλάνε τη δική τους γλώσσα και όλοι τα φοβούνται…, εκτός από τα παιδιά!Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλα τα καλικαντζαράκια ετοιμάζονται
για το μεγάλο ταξίδι τους στη γη. Ο Τρακατρούκας είναι ο πιο μικρός και… λίγο διαφορετικός.
Γεννημένος με το ένα πόδι λίγο πιο κοντό, θα ξεκινήσει κι αυτός για ανακαλύψεις και σκανταλιές, μόλις σημάνει η τρομπέτα του αρχιμουσικού!


Μια ζαχαρένια συνταγή -με τη ζαχαρένια συνταγή μπορείτε μετά να κάνετε και λίγη Γεωγραφία – ταξιδέψτε με τη βοήθεια του προγράμματος Google Earth σε όλα τα μέρη που έριξε τη βροχή του ο Ρένος.
Ένα παραμύθι που σε ταξιδεύει νοερά απ’ άκρη σ’ άκρη της γης πασπαλισμένο με ζάχαρη και όνειρα για έναν καλύτερο κόσμο. Η ευχή του Ρένου, ας γίνει ευχή όλων μας και η αγάπη ας πλημμυρίζει τις καρδιές των ανθρώπων. Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης που θα αγγίξει τις καρδιές όλων. Γιατί μια σκέψη μπορεί να γλυκάνει την καρδιά και να σκορπίσει την ευτυχία. Μέρες που είναι ας φτιάξουμε τη δική μας συνταγή και ας προσπαθήσουμε για έναν καλύτερο κόσμο. Αρκεί να μην ξεχάσουμε ένα πολύ ξεχωριστό υλικό την αγάπη. Ένα βιβλίο δώρο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.


Και τώρα εργασία, εργασία και χαρά!!!
Δραστηριότητα 1η
Το φύλλο της βιβλιοθήκης. Γράφω τον τίτλο, το όνομα μου, την ημερομηνία.
Ζωγραφίζω την αγαπημένη εικόνα που φαντάστηκα ενώ άκουγα.
Εγώ, π.χ., όταν άκουγα «Το Μαγικό Πινέλο» της Ξένιας Καλογεροπούλου, «κράτησα» στο μυαλό μου τη σκηνή που ο ήρωας μας ζωγραφίζει στην αποθήκη που είναι κλεισμένος, πίτες για να φάει, και στη συνέχεια ζωγραφίζει μια σκάλα για να ξεφύγει από αυτούς που τον κυνηγούσαν.
Δεν έχω ανάγκη να δω τον ήρωα μου, τον έχω ήδη στα μάτια μου, στα μάτια της φαντασίας μου, και τον ζωγραφίζω, όπως τον φαντάζομαι.
Αν έχει περάσει αρκετό διάστημα από τότε που ακούσατε το βιβλίο μέχρι να ζωγραφίσετε, ακούστε το πάλι για άλλη μια φορά τώρα που προσπαθείτε να ζωγραφίσετε.
 Δραστηριότητα 2η
Γράφω λέξεις που άκουσα από το βιβλίο.
Προσπαθήστε μόνοι σας ή ζητήστε τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά.
Τα φύλλα εργασίας είναι τα ίδια που σας έχουμε στείλει από την προηγούμενη Παρασκευή. Βρείτε τα στο mail σας ή στο blog μας.
Δραστηριότητα 3η
Κάντε τη βιβλιοπαρουσίαση σας στην οικογένεια σας, χρησιμοποιώντας τις καρτέλες της βιβλιοπαρουσίασης που σας έχουμε στείλει. Έχουμε πολλές ιδέες να σας προτείνουμε για να την κάνετε πιο διασκεδαστική.
1ος τρόπος
Παίρνω ένα μπαλόνι και το φουσκώνω.
Ζωγραφίζω με ένα μαρκαδόρο πάνω στο μπαλόνι χαρακτηριστικά προσώπου, μάτια, μύτη, στόμα, μάγουλα, φρύδια. Πάρτε το χρόνο σας και κάντε το μπαλόνι σας απίθανο.
Τώρα, κρατώντας το μπαλόνι μπροστά στο πρόσωπο σας αφηγηθείτε τη βιβλιοπαρουσίαση σας.
2ος τρόπος
Καθίστε πάνω σε ένα «μαγικό χαλί», όπως το δικό μας μαγικό χαλί από τη Μπουχάρα, για να κάνετε την βιβλιοπαρουσίαση σας, για να «ταξιδέψετε» και εσείς και να «ταξιδέψετε» και όλο το ακροατήριο σας. Προσοχή στους αέρηδες!!
3ος τρόπος
Ηχογραφήστε τη βιβλιοπαρουσίαση σας και με τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά κάντε τον δικό σας «Ιούδα» σαν αυτόν που έχουμε στην τάξη. Το ολόκληρο όνομα του είναι, Ιούδας ο ψηφιακός καταγραφέας ήχου. Ακούστε τώρα τον εαυτό σας.
Δραστηριότητα 4η
Συζητήστε με την οικογένεια σας, αυτό που :
·       Σας ενθουσίασε από το βιβλίο, σας έκανε πολύ χαρούμενους.
·       Σας στεναχώρησε από το βιβλίο.
·       Σας έκανε να γελάσετε από το βιβλίο.
·       Σας έκανε να έχετε αγωνία για τη συνέχεια.
·       Σας έξαψε την φαντασία
Δραστηριότητα 5η
Τέλος, πείτε μας ένα λόγο γιατί θα προτείνατε σε ένα συμμαθητή σας να ακούσει αυτό το βιβλίο που διαλέξατε εσείς.
Καλή σας απόλαυση παιδιά μας και παραμείνετε υγιείς και χαρούμενοι.
ΥΣ Μην ξεχνάτε, είναι η σειρά για το 3ο ποδάρι σήμερα Κυρα Σαρακοστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου