Ετικέτες

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο (3) Αγωγή Υγείας (9) Ανακοινώσεις (138) Ανακοινώσεις - ΠΕΙ.Σ (13) Άνοιξη (3) Απόκριες (19) Άρθρα (54) Αρχή Σχολικής Χρονιάς (29) Βήματα για τη Ζωή (1) Βιβλία για παιδιά (6) Γενέθλια (14) Γιορτές (13) Γιορτή της Μητέρας (16) Γιορτή του Πατέρα (1) Γλώσσα (5) Γονείς (31) Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης (6) Έθιμα (2) Ειδική Αγωγή (1) Εκδηλώσεις Συλλόγου Γονέων (8) Εκδηλώσεις του Νηπιαγωγείου μας (32) Εκπαιδευτικές Επισκέψεις (3) Εκπαιδευτικοί (2) Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (1) Εργασία στο σπίτι (64) Εργασίες νηπίων (16) Εργαστήρια Δεξιοτήτων (12) Ευρωπαϊκά Προγράμματα (3) Η Βιβλιοθήκη στο Νηπιαγωγείο (11) Ημέρα-Νύχτα (2) Θεματικές προσεγγίσεις (46) Καινοτόμες παρεμβάσεις (6) Καλοκαίρι (4) Μαθηματικά (3) Νέα Προγράμματα Σπουδών (3) Νομοθεσία (2) Όμιλοι (13) Ονομαστική Εορτή (1) Παγκόσμιες Ημέρες (5) Πάσχα (9) Περιβάλλον (4) Ρομποτική (1) Σαρακοστή (2) Σχολική Ψυχολόγος (3) Τέχνες (1) Τηλεδιάσκεψη (30) Το Νηπιαγωγείο μας (2) Φιλαναγνωσία (2) Φυσικές Επιστήμες (1) Χειμώνας (8) Χριστούγεννα (31)

ArtMissions#Skills Labs

ArtMissions#Skills Labs
The e-twinning project's blog

Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Και το μάθημα αρχίζει ΣΚ





Γράμμα Β, β όπως Βιβλίο.
Ξεκινάμε με το γράμμα του Βασίλη και της Βασιλείας μετά την ακρόαση του βιβλίου από την ακουστική βιβλιοθήκη.
Μήπως η μαμά ή ο μπαμπάς ή η γιαγιά ή ο παππούς αρχίζει από Ββ. Ας πούμε όλα τα ονόματα της οικογένειας γνωστών και φίλων από Ββ

Πρώτο βήμα
Διαβάζουμε με τη βοήθεια της μαμάς και του μπαμπά το γράμμα Β β από τα τρία αρχεία που σας στέλνουμε. Αυτά είναι:
·      Β β αλφαβητάρι.pdf
·      Β β Νο 1. Pdf
·      Β β Νο 2. Pdf
·      Β β τα παράξενα ζώα της αλφαβήτας pdf- αυτό είναι λίγο αστείο.
Το διαβάζουμε και 2 και 3 φορές, παρατηρώντας τις εικόνες.
Το γράμμα Β β είναι φωνακλάς ή ησυχούλης;
Προφέρετε και εσείς το γράμμα Β β, έχοντας τα χείλια ενωμένα και σπρώχνοντας τον αέρα προς τα έξω. Βάλτε το χέρι σας μπροστά στο στόμα και νιώστε τον αέρα να βγαίνει μέσα από το στόμα σας. Δε νιώθετε σαν να σας γαργαλάνε τα χείλια;
Δεύτερο βήμα
Βάζουμε τα προσεκτικά μας μάτια, τα τηλεσκόπια, και βρίσκουμε μέσα από τις εικόνες των παραπάνω αρχείων, λέξεις που αρχίζουν από Β, β και τις δείχνουμε στη μαμά και το μπαμπά, φωνάζοντας δυνατά τον αρχηγό της λέξης. Ας ακουστεί και λίγο ο ησυχούλης Β β.
Τρίτο Βήμα
Κλείνουμε τώρα τα αρχεία ή κρύβουμε τις σελίδες που τυπώσαμε και θυμόμαστε και βρίσκουμε όσες περισσότερες λέξεις μπορούμε που αρχίζουν από Β, β. Παρακαλούμε, η μαμά ή ο μπαμπάς να τις γράψουν σε ένα χαρτί για να δείτε στο τέλος πόσες βρήκατε.
Πόσες βρήκατε;;;;
Και τώρα που είστε στο σπίτι επεκτείνετε το παιχνίδι σας. Παίξτε το κυνήγι του θησαυρού των λέξεων από Ββ. Πόσες λέξεις από Β, β «κρύβονται» μέσα στο σπίτι; 
Τέταρτο βήμα
Αναγνωρίζω λέξεις μέσα από τα 4 αρχεία, που έχουν αρχηγό τους το Β και το β.
Αφού τις αναγνωρίσω μπορώ να κυκλώσω τις λέξεις με αρχηγό Β, β στα χαρτιά που έχω μπροστά μου.
Πέμπτο βήμα
Διαβάζω με τη βοήθεια της μαμάς και του μπαμπά το ποίημα για το Βόδι από το αρχείο «Β β αλφαβητάρι.pdf».
Στη συνέχεια προσπαθώ να το θυμηθώ και να πω το ποίημα απ’ έξω, και 1 και 2 και 3 φορές.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Έκτο Βήμα
Εργασία και Χαρά!!
ΝΑ ΤΙ  ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ:
Το σπιτάκι του Ββ.pdf ή Το σπιτάκι του Ββ.jpg
1.    Παίρνω τις ξυλομπογιές μου ή τους μαρκαδόρους μου και ζωγραφίζω εικόνες από Ββ. Είτε αυτές που παρατήρησα στα αρχεία που διάβασα το Ββ είτε αυτές που βρήκα στο παιχνίδι των λέξεων από Ββ μέσα στο σπίτι. Εκτυπώνω πρώτα το παραπάνω αρχείο pdf. Δεν ξεχνώ να γράψω το όνομα μου πριν ξεκινήσω την εργασία μου πάνω στο χαρτί.
2.     Δεν εκτυπώνω και ανοίγω το αρχείο jpg μέσα από ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας π.χ. paint και ζωγραφίζω μέσα στο σπιτάκι με το μολύβι και το ποντίκι εικόνες που αρχίζουν από Ββ είτε από τα αρχεία είτε από το κυνήγι των λέξεων Ββ μέσα στο σπίτι. Επίσης δεν ξεχνώ να γράψω όνομα με την επιλογή εισαγωγής κειμένου και αποθηκεύω την εργασία μου στον υπολογιστή με τη βοήθεια της μαμάς και του μπαμπά.
Το σπιτάκι του Ββ γράφω λέξεις.pdf ή Το σπιτάκι του Ββ γράφω λέξεις.jpg
1.    Παίρνω τώρα το μολύβι μου. Βρίσκω λέξεις από τα 4 αρχεία παραπάνω και γράφω όποιες θέλω. Εκτυπώνω πρώτα το παραπάνω αρχείο pdf. Δεν ξεχνώ να γράψω το όνομα μου πριν ξεκινήσω την εργασία μου πάνω στο χαρτί.
Θυμηθείτε, κάθομαι για να γράψω, κρατώ όσο πιο καλά μπορώ το μολύβι.
2.     Δεν εκτυπώνω και ανοίγω το αρχείο jpg μέσα από ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας π.χ. paint και γράφω μέσα στο σπιτάκι με το μολύβι και το ποντίκι λέξεις που αρχίζουν από Ββ από τα 4 αρχεία παραπάνω. Επίσης δεν ξεχνώ να γράψω όνομα με την επιλογή εισαγωγής κειμένου και αποθηκεύω την εργασία μου στον υπολογιστή με τη βοήθεια της μαμάς και του μπαμπά.
Έβδομο Βήμα
Μετρώ και Γράφω
Ας μπερδέψουμε λίγο τώρα τα γράμματα με τους αριθμούς, τη γλώσσα με τα μαθηματικά, στην παρακάτω εργασία.
Αρχεία : Γράφω όσες φορές λέει το ζάρι το Β κεφαλαίο.pdf  Γράφω όσες φορές λέει το ζάρι το β πεζό.pdf και Γράφω όσες φορές λέει το ζάρι το Β κεφαλαίο.jpg και Γράφω όσες φορές λέει το ζάρι το β πεζό.jpg.
1.    Εκτυπώνω το αρχείο. Μετράω πόσες τελείες δείχνει το ζάρι. Τόσες φορές γράφω στα τετραγωνάκια το Β κεφαλαίο.
2.     Εκτυπώνω το αρχείο. Μετράω πόσες τελείες δείχνει το ζάρι. Τόσες φορές γράφω στα τετραγωνάκια το Β μικρό.
3.     Δεν εκτυπώνω το αρχείο. Το ανοίγω από ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, πχ. Paint, επιλέγω την εισαγωγή κειμένου και τώρα μετράω πόσες τελείες δείχνει το ζάρι. Τόσες φορές γράφω στα τετραγωνάκια το Β κεφαλαίο.
4.     Δεν εκτυπώνω το αρχείο. Το ανοίγω από ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, πχ. Paint, επιλέγω την εισαγωγή κειμένου και τώρα μετράω πόσες τελείες δείχνει το ζάρι. Τόσες φορές γράφω στα τετραγωνάκια το Β μικρό.
5.    Γράψτε και τους αριθμούς από κάτω από κάθε ζάρι.
Θυμηθείτε, κάθομαι για να γράψω, κρατώ όσο πιο καλά μπορώ το μολύβι.
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όπως παρατηρείτε τα αρχεία που σας στέλνω είναι δύο ειδών κυρίως. Pdf για εσάς που μπορείτε να εκτυπώσετε και jpg για εσάς που δεν έχετε τη δυνατότητα εκτύπωσης.
Όγδοο Βήμα
Τα δύο από τα τέσσερα αρχεία με το γράμμα Β, β για διάβασμα, έχουν κάποια παιχνίδια στο κάτω μέρος. Μπορείτε να τα παίξετε και αυτά με τη βοήθεια της μαμάς και του μπαμπά.
Ένατο Βήμα
Το γαϊτανάκι των φωνακλάδων
Όσοι από εσάς κάνατε την κατασκευή, παίζετε το παιχνίδι με το Ββ. Όσοι δεν την έχετε κάνει βάλτε μπρος.
Ανάλογα με το γράμμα που μαθαίνουμε κάθε φορά, π.χ. τώρα το Β,β ,γράφω άλλη  μία καρτέλα με το Γράμμα αυτό. Επειδή τις καρτέλες με τους φωνακλάδες τις έχω έτοιμες από το γράμμα Σσς.
Τέλος, βάζω μουσική και το γαϊτανάκι γυρνά και εγώ χορεύω. Όταν σταματήσει διαλέγω ένα φωνακλά για να τον παντρέψω με το γράμμα μου, π..χ. σήμερα με το Β,β και τα διαβάζω μαζί: Βα, Βε Βο Βω Βι Βυ Βη
Αναφέραμε και σε προηγούμενο mail μας : Η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης. Θα δείτε ότι ορισμένα βήματα στην εκμάθηση των γραμμάτων τα κάνουμε κάθε φορά που συναντάμε ένα γράμμα και αποφασίζουμε να ασχοληθούμε με αυτό.

Δέκατο Βήμα
Αν έχετε κάνει την κατασκευή με το γαϊτανάκι σας στέλνουμε μια ωραία ιδέα για το γράμμα Ββ.
Θα χρειαστείτε:
·      Ένα χαρτόνι
·      Κόλλα
·      Αντικείμενα που αρχίζουν από Ββ για να κολλήσετε πάνω στο χαρτόνι και να κάνετε την τρισδιάστατη αφίσα του Ββ.
Ενδέκατο Βήμα
Ας κάνουμε και λίγη Γεωγραφία Μελέτη περιβάλλοντος τη λέμε εμείς στο νηπιαγωγείο. Ανοίγουμε το αρχείο οι χώρες του Β.pdf Για να τις βρούμε και να φτιάξουμε το προηγούμενο αρχείο πήγαμε μέσω του Google στην παρακάτω διεύθυνση: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CF%87%CF%89%CF%81%CF%8E%CE%BD
Αυτή είναι η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ. Μία ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια που εμπλουτίζεται συνεχώς από νέα στοιχεία από τους χρήστες της.
Όλες οι χώρες και τα κράτη γράφονται πάντα με κεφαλαίο Β.
·      Διαβάστε. Ποιες είναι αυτές;
·      Πατήστε πάνω τους για να σερφάρετε έως τη Βικιπαιδεία και να διαβάσετε πληροφορίες για τις χώρες αυτές και να τις δείτε στο χάρτη.
·      Σερφάρετε με το πρόγραμμα Google Earth για να ταξιδέψετε και να δείτε τις χώρες αυτές πάνω στον πλανήτη μας.
Καλά Ταξίδια!!
Τόσα καινούργια πράγματα σ’ αυτό το ηλεκτρονικό σχολείο. Μην τρομάζετε όμως. Θα τα κάνουμε τόσες πολλές φορές που θα γίνει παιχνιδάκι.
ΑΡΧΕΙΑ
Γράφω όσες φορές λέει το ζάρι β πεζό.jpg εδώ 
Γράφω όσες φορές λέει το ζάρι Β κεφαλαίο.jpg εδώ 
Γράφω όσες φορές λέει το ζάρι β πεζό.pdf εδώ 
Γράφω όσες φορές λέει το ζάρι β κεφαλαίο.pdf εδώ 
Β β αλφαβητάρι.pdf εδώ 
Β β Νο 1.pdf εδώ 
Β β Νο 2.pdf  εδώ
Β β τα παράξενα ζώα του αλφαβήτου εδώ
Το σπιτάκι του Ββ γράφω λέξεις.jpg εδώ 
Το σπιτάκι του Ββ γράφω λέξεις.pdf εδώ 
Το σπιτάκι του Ββ.jpg εδώ 
Το σπιτάκι του Ββ.pdf εδώ

Καλά μας και αγαπημένα παιδιά, μην βιαστείτε να τελειώσετε τις εργασίες σας. Έχετε αρκετές μέρες μπροστά σας και 1 και 2 και 3.
Εδώ λέμε αντίο για σήμερα. Να περνάτε καλά, Θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου