Ετικέτες

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο (3) Αγωγή Υγείας (9) Ανακοινώσεις (138) Ανακοινώσεις - ΠΕΙ.Σ (13) Άνοιξη (3) Απόκριες (19) Άρθρα (54) Αρχή Σχολικής Χρονιάς (29) Βήματα για τη Ζωή (1) Βιβλία για παιδιά (6) Γενέθλια (14) Γιορτές (13) Γιορτή της Μητέρας (16) Γιορτή του Πατέρα (1) Γλώσσα (5) Γονείς (31) Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης (6) Έθιμα (2) Ειδική Αγωγή (1) Εκδηλώσεις Συλλόγου Γονέων (8) Εκδηλώσεις του Νηπιαγωγείου μας (32) Εκπαιδευτικές Επισκέψεις (3) Εκπαιδευτικοί (2) Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (1) Εργασία στο σπίτι (64) Εργασίες νηπίων (16) Εργαστήρια Δεξιοτήτων (12) Ευρωπαϊκά Προγράμματα (3) Η Βιβλιοθήκη στο Νηπιαγωγείο (11) Ημέρα-Νύχτα (2) Θεματικές προσεγγίσεις (46) Καινοτόμες παρεμβάσεις (6) Καλοκαίρι (4) Μαθηματικά (3) Νέα Προγράμματα Σπουδών (3) Νομοθεσία (2) Όμιλοι (13) Ονομαστική Εορτή (1) Παγκόσμιες Ημέρες (5) Πάσχα (9) Περιβάλλον (4) Ρομποτική (1) Σαρακοστή (2) Σχολική Ψυχολόγος (3) Τέχνες (1) Τηλεδιάσκεψη (30) Το Νηπιαγωγείο μας (2) Φιλαναγνωσία (2) Φυσικές Επιστήμες (1) Χειμώνας (8) Χριστούγεννα (31)

ArtMissions#Skills Labs

ArtMissions#Skills Labs
The e-twinning project's blog

Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Διαδικτυακή Δανειστική Βιβλιοθήκη



Καλά μας παιδιά, γεια σας και πάλι,
Είμαστε μαζί σας και πάλι σήμερα, για τι άλλο, μα για την ημέρα της Δανειστικής μας Βιβλιοθήκης.
Όσο καιρό είμαστε μακριά, ας συμφωνήσουμε να της δώσουμε ένα διαφορετικό όνομα: ας την βαφτίσουμε Διαδικτυακή Δανειστική Βιβλιοθήκη. Δε σταματάμε το δανεισμό των βιβλίων καθώς μας παρέχονται, ευτυχώς, αρκετοί τίτλοι βιβλίων δωρεάν.
Με αυτόν τον τρόπο θα δανειστούμε βιβλία και σήμερα.
Σας προτείνουμε μερικά από τα αγαπημένα μας:

Δρακομανία – Φίλιππος Μανδηλαράς
Όλα ξεκινούν από τη φαντασία ενός κόκκινου μυρμηγκιού, το οποίο βρίσκει ένα παράξενο αντικείμενο που μοιάζει με αυγό. Μήπως είναι αυγό δράκου; Το αντικείμενο ραγίζει, τα μυρμήγκια πανικοβάλλονται και ο τυφλοπόντικας, που παρακολουθεί τις κινήσεις τους, είναι σίγουρος ότι βλέπει έναν δράκο! Ο πανικός μεταδίδεται από τον τυφλοπόντικα σε όλα τα τρωκτικά, κι από εκεί στ' αρπακτικά πουλιά, στα ερπετά, στα χορτοφάγα τετράποδα και, τέλος, στα σαρκοβόρα. Ένας δράκος γεννήθηκε στη γη! Τα ζώα οργανώνονται, ώστε να αντιμετωπίσουν το απόλυτο κακό, όταν το νέο φτάνει και στ' αυτιά του Κίτρινου Βασιλιά, ο οποίος αμέσως κινεί τον πολεμικό του μηχανισμό. Βλέποντας τις πολεμικές ετοιμασίες του Κίτρινου Βασιλείου, τα γειτονικά Βασίλεια εξοπλίζονται κι αυτά για μια μάχη δίχως έλεος. Μια τρελή δρακομανία έχει ξεσπάσει πάνω στη γη, όταν το κόκκινο μυρμήγκι που είχε εντοπίσει πρώτο το αυγό κάνει μια σημαντική ανακάλυψη... Θα το πιστέψει όμως κανείς;

Το δικαστήριο των Ζώων – Αθηνά Μπίνιου
Παραμύθια κρυμμένα μέσα σ' ένα μπαουλάκι μιλούν για πύργους και θαύματα. Λένε ιστορίες για την αγάπη και το φόβο, για την πονηριά και την ευγνωμοσύνη, για τα γέλια και τα δάκρυα των ανθρώπων μιας άλλης εποχής. Τα λαϊκά μας παραμύθια είναι μνήμες και σημάδια. Είναι το θαύμα του αηδονιού και της Πανώριας. Είναι οι περιπέτειες και ο λυτρωμός του άτακτου γιου. Είναι η τιμωρία του αχάριστου ανθρώπου στο δικαστήριο των ζώων.


Οι δέκα ήλιοι κι ο τοξότης – Φιλομήλα Βακάλη –Συρογιαννοπούλου
"Παραμύθια θα σου πω, από τόπο μακρινό!" Δεν υπάρχει τόπος στη γη δίχως παραμύθια. Ο κάθε λαός, ανάλογα με την εποχή, κλοτσώντας την ανέμη του, της ζωής του την κόκκινη κλωστή τυλίγει, ξετυλίγει και την κάνει παραμύθι. Με αυτό ξορκίζει το κακό, με αυτό γλεντά και χαίρεται, με αυτό κι ελπίζει. Στην Κίνα, ο άπληστος Λανγκ, αφού ξεγελάσει τον αδελφό του, θα ανέβει στο βουνό του ήλιου για να μαζέψει χρυσάφι και μαργαριτάρια... Τι τον περιμένει, άραγε; Ένας κακός κι εγωιστής άρχοντας τα βάζει με πέντε αδέρφια άκακα κι αγαπημένα... Ποιος θα νικήσει; Ο Τσιαν Σιν, ορφανός κι απένταρος, με την εξυπνάδα, την αγάπη και την καλή του καρδιά, θα τολμήσει το ακατόρθωτο... Θα τα καταφέρει; Από το λάθος ενός σκοπευτή θα κινδυνέψει ο ήλιος... Λέτε να χαθεί;


Η Κατερίνα και ο Αόρατος στο Μαγικό Νησί – Λοϊζου Μάρω
Η Κατερίνα, για να μπορέσει να ξεπεράσει τους φόβους που της γεννά η μοναξιά, χρειάζεται ένα φίλο. Τι πειράζει κι αν αυτός είναι αόρατος σε όλους τους άλλους κι εμφανίζεται όποτε θέλει εκείνος;




Φον ο Φοβερός – Γιώτα Αλεξάνδρου – Πρόταση του Elniplec Ζωγραφίστε και εσείς το φόβο σας όπως έκανε αυτό το ατρόμητο παιδί.
Μόλις φύτρωσε ένα ακόμη κεφάλι στους ώμους μου.
Ένα τεράστιο κεφάλι. Με πέντε μάτια και τρία στόματα.
Η φαγούρα στους ώμους το έδειχνε καθαρά.
Να είναι καλά ο Γιάννης.
Δεν πρόλαβα να συνηθίσω το κεφάλι δράκου με τα έξι χέρια που μου πρόσθεσε ο Νίκος χθες βράδυ και τσουπ… ένα ακόμη.
Αλλά ούτε κι αυτό θα το χαρώ.
Σε λίγο κάτι καινούριο θα ξεφυτρώσει πάλι.
Ούτε μάγος να ήμουνα με τόσες μεταμορφώσεις.
Κάθε στιγμή αλλάζω μορφή…
Γεννήθηκα μαζί με τη ζωή.
Έχω διαφορετικά πρόσωπα. Όσα και αυτοί που με βλέπουν…
Όλοι φοβούνται κάτι. Κάποιον. Εμένα.
Εμένα με τα πολλά πρόσωπα και το ένα κι ανατριχιαστικό όνομα.
Το ξέρεις. Φον…


Πιο λίγα βιβλία, αυτή τη φορά, επειδή έχετε και από την προηγούμενη Παρασκευή αρκετά.
Διαλέγετε ένα και του αφιερώνετε χρόνο.
Χρόνο να κάνετε την εργασία σας, το φυλλάδιο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης
Χρόνο για να γράψετε λέξεις από το βιβλίο.
Τα έντυπα θυμίζουμε τα έχουμε στείλει από την πρώτη μας επικοινωνία για τη δανειστική βιβλιοθήκη.

Και τώρα………
Ιδέες για να περάσουμε καλά στο σπίτι παρέα με το βιβλίο και την οικογένεια σας.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΤΙ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΠΩΣ;
Ε, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
·    Καλούμε τη μαμά και το μπαμπά και τα αδέρφια μας, όσοι έχουμε, να φέρουν τα αγαπημένα τους βιβλία. Οι γονείς σας μπορούν να φέρουν τα τωρινά τους αγαπημένα ή αυτά που αγάπησαν όταν κι εκείνοι ήταν παιδιά.
·    Μας κάνουν εκείνοι βιβλιοπαρουσίαση
·    Και στο τέλος ερωτήσεις:
1.               Γιατί τους αρέσει αυτό το συγκεκριμένο βιβλίο;
2.            Ποια η αγαπημένη τους σκηνή;
3.            Ποιος τους χάρισε αυτό το βιβλίο;

·    Πάρτε και εσείς τώρα το αγαπημένο σας βιβλίο και χορέψτε αγκαλιά.
Προτείνουμε αυτό το τραγούδι. Τραγουδήστε όλοι μαζί.

·    Να λείπει ένα ποίημα; Ποτέ.
 ΘΕΛΩ ΒΙΒΛΙΑ ΦΤΕΡΩΤΑ
(Σοφία Παράσχου)

Δε θέλω εγώ φτερά πουλιού
ψηλά να φτερουγίσω,
μήτε καραβια ωκεανού
τη γη μας να γυρίσω.

Θέλω βιβλία φτερωτά!
Αυτά μονάχα δώσ’ μου,
να ταξιδεύω με το νου
στα πέρατα του κόσμου.
·    Τέλος, ζητάμε από τη μαμά και το μπαμπά να φτιάξουμε ένα γλυκό για να κλείσουμε «γλυκά» το πάρτι του βιβλίου.
Ιδέες από το Σύγχρονο Νηπιαγωγείο – τεύχος Ιαν-
Φεβ 2013 – Η φιλαναγνωσία από την πρωτοσχολική εκπαίδευση του Βαγγέλη Ηλιόπουλου.

Κλείνουμε για σήμερα με μια πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης:

Σε μια επιπλέον δράση, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης απέκτησε το δικό της κανάλι στο youtube και, όπως ενημερώνει, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης και τη ραδιοφωνική εκπομπή «Το Μαγικό Λυχνάρι της Νεφέλης» δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς, αλλά και μεγάλους φίλους του παραμυθιού να ακούνε ένα παραμύθι, κάθε απόγευμα, στις 17:00, είτε μέσα από τη σελίδα της στο facebook είτε από το δημοτικό ραδιόφωνο.

Μέχρι το επόμενο ραντεβού μας….
Να είστε όλοι σας καλά!!
ΥΣ Μην ξεχνάτε, είναι η σειρά για το 4ο ποδάρι σήμερα Κυρα Σαρακοστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου