Ετικέτες

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο (3) Αγωγή Υγείας (9) Ανακοινώσεις (138) Ανακοινώσεις - ΠΕΙ.Σ (13) Άνοιξη (3) Απόκριες (19) Άρθρα (54) Αρχή Σχολικής Χρονιάς (29) Βήματα για τη Ζωή (1) Βιβλία για παιδιά (6) Γενέθλια (14) Γιορτές (13) Γιορτή της Μητέρας (16) Γιορτή του Πατέρα (1) Γλώσσα (5) Γονείς (31) Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης (6) Έθιμα (2) Ειδική Αγωγή (1) Εκδηλώσεις Συλλόγου Γονέων (8) Εκδηλώσεις του Νηπιαγωγείου μας (32) Εκπαιδευτικές Επισκέψεις (3) Εκπαιδευτικοί (2) Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (1) Εργασία στο σπίτι (64) Εργασίες νηπίων (16) Εργαστήρια Δεξιοτήτων (11) Ευρωπαϊκά Προγράμματα (3) Η Βιβλιοθήκη στο Νηπιαγωγείο (11) Ημέρα-Νύχτα (2) Θεματικές προσεγγίσεις (46) Καινοτόμες παρεμβάσεις (6) Καλοκαίρι (4) Μαθηματικά (3) Νέα Προγράμματα Σπουδών (3) Νομοθεσία (2) Όμιλοι (13) Ονομαστική Εορτή (1) Παγκόσμιες Ημέρες (5) Πάσχα (9) Περιβάλλον (4) Ρομποτική (1) Σαρακοστή (2) Σχολική Ψυχολόγος (3) Τέχνες (1) Τηλεδιάσκεψη (30) Το Νηπιαγωγείο μας (2) Φιλαναγνωσία (2) Φυσικές Επιστήμες (1) Χειμώνας (8) Χριστούγεννα (31)

ArtMissions#Skills Labs

ArtMissions#Skills Labs
The e-twinning project's blog

Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Και το μάθημα αρχίζει,,,,



Γράμμα Κ κ, το αγαπημένο του Κηπάκου μας

Ξεκινάμε με το γράμμα του Κλέιντι, της Κωνσταντίνας, του Κώστα, της Κατερίνας.

Πρώτο βήμα
Διαβάζουμε με τη βοήθεια της μαμάς και του μπαμπά το γράμμα Κκ από τα τρία αρχεία που σας στέλνουμε. Αυτά είναι:
·       Αλφαβητάρι.pdf
·       Οι παρεούλες της Αλφαβήτας. Pdf
·       Αλφαβητάριο τρελό. Pdf
Το διαβάζουμε και 2 και 3 φορές, παρατηρώντας τις εικόνες.
Το γράμμα Κ κ είναι φωνακλάς ή ησυχούλης;
Προφέρετε και εσείς το γράμμα Κ κ, έχοντας το στόμα ανοιχτό, χαμογελαστό, τα δόντια κλειστά. Νιώθετε τον αέρα να βγαίνει από το στόμα;

Δεύτερο βήμα
Βάζουμε τα προσεκτικά μας μάτια, τα τηλεσκόπια, και βρίσκουμε μέσα από τις εικόνες των παραπάνω αρχείων, λέξεις που αρχίζουν από Κκ και τις δείχνουμε στη μαμά και το μπαμπά, φωνάζοντας δυνατά τον αρχηγό της λέξης.

Τρίτο Βήμα
Κλείνουμε τώρα τα αρχεία ή κρύβουμε τις σελίδες που τυπώσαμε και θυμόμαστε και βρίσκουμε όσες περισσότερες λέξεις μπορούμε που αρχίζουν από Κ κ. Παρακαλούμε, η μαμά ή ο μπαμπάς να τις γράψουν σε ένα χαρτί για να δείτε στο τέλος πόσες βρήκατε.
Πόσες βρήκατε;;;;
Και τώρα που είστε στο σπίτι επεκτείνετε το παιχνίδι σας. Παίξτε το κυνήγι του θησαυρού των λέξεων από Κ κ. Πόσες λέξεις από Κ, κ «κρύβονται» μέσα στο σπίτι; 
Εμείς έχουμε στο μυαλό μας μερικές:
1.     Σε αυτό κοιμάμαι. Τι είναι;
2. Κάθομαι πάνω της για να φάω στην κουζίνα ή την τραπεζαρία. Τι είναι;
3.     Το πατάω πάντα πριν φύγω από την τουαλέτα. Τι είναι;
4.      Βλέπω τον εαυτό μου μέσα σ’ αυτόν. Τι είναι;
5.     Σκεπάζομαι με αυτή όταν έχει κρύο. Τι είναι;

Τέταρτο βήμα
Αναγνωρίζω λέξεις μέσα από τα 3 αρχεία, που έχουν αρχηγό τους το Κ και το κ.
Αφού τις αναγνωρίσω μπορώ να κυκλώσω τις λέξεις με αρχηγό Κ, κ στα χαρτιά που έχω μπροστά μου.

Πέμπτο βήμα
Διαβάζω με τη βοήθεια της μαμάς και του μπαμπά το ποίημα για τον κροκόδειλο από το αρχείο «Αλφαβητάρι.pdf».
Στη συνέχεια προσπαθώ να το θυμηθώ και να πω το ποίημα απ’ έξω, και 1 και 2 και 3 φορές.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Έκτο Βήμα
Εργασία και Χαρά!!
ΝΑ ΤΙ  ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ:

Σοφές χελωνίτσες «Σοφές Χελωνίτσες.pdf».
Διαλέγω δύο χρώματα ξυλομπογιές. Με το ένα χρωματίζω το Κ το κεφαλαίο και με το άλλο το κ το μικρό. Πόσα Κ κεφαλαία βρήκα; Πόσα κ μικρά βρήκα; Γράφω τον αριθμό. Επίσης δεν ξεχνώ να γράψω το όνομα μου πριν ξεκινήσω την εργασία μου πάνω στο χαρτί.
Έπειτα αν θέλω χρωματίζω τις χελωνίτσες.

Ραντεβουδάκια « Ραντεβουδάκια.pdf»
Τα ραντεβουδάκια αποτελούνται από 2 φύλλα. Το ένα φύλλο έχει το Κ το κεφαλαίο και άλλο το κ το μικρό.
Σε αυτά τα φύλλα εργασίας γράφουμε με μολύβι. Σκοπός του παιχνιδιού αυτού είναι να ενώσουμε τον κροκόδειλο που βρίσκεται στο σπίτι του στο πάνω μέρος της σελίδας, με την κροκοδειλίνα που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας. Βρείτε τα πρώτα. Που κρύβονται; Έχουν μπερδευτεί και με άλλα ζώα μέσα στη σελίδα. Φυσικά είναι αυτά που αρχίζουν από Κ κ. Αφού βρούμε που είναι ο κροκόδειλος και η κροκοδειλίνα προσπαθούμε να τα ενώσουμε με μία γραμμή περνώντας από κάθε σειρά από κάθε λουλούδι που έχει στο κέντρο του το γράμμα Κ κ.
Τα βρήκατε; ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!

Τώρα μπορείτε να χρωματίσετε τα λουλούδια σας και τα ζωάκια. Μην ξεχνάτε να γράφετε πάνω στην εργασία το όνομα σας

Έβδομο Βήμα
Τα δύο από τα τρία αρχεία με το γράμμα Κ, κ για διάβασμα, έχουν κάποια παιχνίδια στο κάτω μέρος. Μπορείτε να τα παίξετε και αυτά με τη βοήθεια της μαμάς και του μπαμπά.
Στείλτε το ποιηματάκι που θα συνθέσετε γράφοντας το σε ένα χαρτί με τα δικά γράμματα. Μέχρι τώρα με αυτά που μας στέλνετε, να σας πούμε ότι είστε καταπληκτικοί ποιητές. Μέχρι και στα μαλλιά της μαμάς βάλατε μαρμελάδα!!!!

Όγδοο Βήμα Κήποι , Διάσημοι.
Σερφάρετε στο διαδίκτυο για να βρείτε κήπους διάσημους ανά τον κόσμο.
Εμείς έχουμε βρει για σας τους  παρακάτω 5 σε μορφή βίντεο:
Τις παρακάτω πληροφορίες τις αντλήσαμε από την ιστοσελίδα https://www.bovary.gr/living/escapes/pente-diasimoi-kipoi-erhontai-stin-othoni-sas

Ο κήπος Keukenhof στην Ολλανδία
Στα Ολλανδικά «Keukenhof» είναι ο Λαχανόκηπος και ο συγκεκριμένος που βρίσκεται στο Lisse, ανάμεσα από το Άμστερνταμ και την Χάγη θεωρείται ο δεύτερος μεγαλύτερος του κόσμου, ενώ πολλοί τον ονομάζουν και «κήπο της Ευρώπης».
Άνοιξε το 1949 και η αρχική ιδέα ήταν να υπάρξει ένας σταθερός χώρος όπου οι Ολλανδοί ανθοκαλλιεργητές θα μπορούσαν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους. Στην πορεία φυσικά οι κήποι έγιναν και ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.
Ο κήπος καλύπτει μια έκταση 79 στρεμμάτων και θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, ειδικά από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, καθώς αυτή την περίοδο ανθίζουν πάνω από 7 εκατομμύρια τουλίπες, υάκινθοι, νάρκισσοι, ορχιδέες και άλλα λουλούδια.
Το παρακάτω βίντεο είναι 55’ . Κάντε «fast forward» για να δείτε όσα περισσότερα λουλούδια μπορείτε.
·       Ποιο είναι το εθνικό λουλούδι της Ολλανδίας;
·       Σε τι σχήματα είναι οι κήποι που είδες;
·       Ποια είναι τα λουλούδια που έχει μέσα ο κήπος αυτός;
·       Βρες εικόνες για αυτά στο διαδίκτυο.

Ο Τροπικός Βοτανικός Κήπος της Χαβάης

Όνειρο για πολλούς ένα ταξίδι στη μακρινή Χαβάη που μπορεί να φημίζεται για τις παραλίες της, διαθέτει όμως κι έναν από τους μεγαλύτερους Βοτανικούς κήπους του κόσμου που κατά κοινή ομολογία είναι από τα ωραιότερα σημεία του νησιού.
Στα 17 στρέμματα της έκτασης, θα δείτε μεταξύ άλλων ένα φυσικό καταφύγιο, μια πληθώρα από καταρράκτες, λίμνες με κρίνα, ρυάκια, μια προβλήτα που βρίσκεται στην ακτή του Ειρηνικού, αλλά κι ένα δεντρόσπιτο με μεγάλους παπαγάλους. Το 1977 ο Dan J. Lutkenhouse αγόρασε ένα ακίνητο και ο ίδιος λίγο αργότερα έφτιαξε τον κήπο. Εδώ θα δείτε περισσότερα από 2.000 είδη φυτών, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 80 ειδών ελικοειδών και βρωμιελιών, αλλά και αιωνόβια δέντρα με καρύδες και μάνγκο, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε αγναντεύοντας τη θέα από τον κόλπο Onomea.

·       Ο κήπος αυτός έχει περισσότερα λουλούδια ή φυτά και δέντρα;
·       Γιατί τον αποκαλούν Τροπικό;
·       Ποια είναι αυτά τα χρωματιστά και ξεχωριστά λουλούδια με το στρογγυλό σχήμα και τα πολλά χρώματα; Αρχίζουν από Ο
·       Τι είναι το δεντρόσπιτο;

Ο Κήπος του Ζιβερνί Ο κήπος του Μονέ

Το Ζιβερνί είναι ένα κατάφυτο χωριό στην είσοδο της Νορμανδίας, όπου σύχναζε ο διάσημος Ιμπρεσιονιστής ζωγράφος Μονέ. Γοητευμένος από την τοποθεσία, εκεί τελικά αποφάσισε να χτίσει το σπίτι του, όπου κι έμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του.
Η παραδεισένια του βλάστηση έγινε πηγή έμπνευσης για πολλούς πίνακές του -μάλιστα ο ίδιος είχε πει πως χρωστάει τη ζωγραφική του στα λουλούδια- ενώ θεωρούσε πως οι κήποι του ήταν το καλύτερο έργο της ζωής του. O γιος του κληροδότησε το σπίτι και τους κήπους στην Ακαδημία Καλών Τεχνών το 1966 και σήμερα λειτουργούν ως μουσείο.
Το βίντεο διαρκεί 2 λεπτά και 53΄΄

·       Στον κήπο αυτό ο μεγάλος ζωγράφος Μονέ δημιούργησε μερικά από τα αριστουργήματα του.  Δες τους παρακάτω δύο πίνακες του και ψάξε να βρεις στο βίντεο τις τοποθεσίες που εμπνεύστηκε.
Νούφαρα - Κλωντ Μονέ

Ο κήπος - Κλωντ Μονέ


Ο κήπος Kenrokuen στην Ιαπωνία

Είναι ο πιο όμορφος και ιστορικός κήπος της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, με μακρά ιστορία, που αρχίζει το 1620. Βρίσκεται έξω από το ιστορικό Κάστρο Kanazawa και καλύπτει μια μεγάλη έκταση 114 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, ενώ «φιλοξενεί» πάνω από 8 χιλιάδες δέντρα.
Το πιο διάσημο σημείο του, που αποτελεί και πόλο έλξης για τους τουρίστες είναι ένα τεράστιο πέτρινο φανάρι, το Kotoji Toro, δίπλα από λίμνη Kasumi. Μπορείτε επίσης να δείτε το πιο παλιό σιντριβάνι της Ιαπωνίας, έναν οίκο τσαγιού που χτίστηκε το 1725, καταρράκτες, αλλά και μία εντυπωσιακή γέφυρα. Ο κήπος ανάλογα με την εποχή αλλάζει μορφή, καθώς διαφορετικά είδη πρωταγωνιστούν. Αυτή την περίοδο την τιμητική τους έχουν οι κερασιές και οι δαμασκηνιές.
Το βίντεο διαρκεί  9 λεπτά και 51΄΄

·       Άλλος ένα ξεχωριστός κήπος. Τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο ξεχωριστό; Βοήθεια: Το πολύ ν και τα ωραία ψ.
·       Έχει πιο πολλά δέντρα ή λουλούδια;
·       Τι χρώματα λουλουδιών παρατήρησες;

Οι βασιλικοί βοτανικοί κήποι του Kew στο Λονδίνο

Αποτελούν ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα του Ηνωμένου Βασιλείου -βρίσκονται συγκεκριμένα στο Richmond, στα περίχωρα του Λονδίνου- και έχουν ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν μια εξαιρετική ποικιλία φυτών και πάνω από 14.000 δέντρα, μέσα σε ένα απέραντο και πανέμορφο τοπίο 326 στρεμμάτων. Μπορείτε επίσης να περιπλανηθείτε και στο Kew Palace το κύριο κτίριο που έχει διατηρηθεί και είναι γνωστό ως το «ολλανδικό σπίτι» λόγω της επιρροής του από την αρχιτεκτονική των Κάτω Χωρών- που κάποτε ήταν η κατοικία του Βασιλιά Γεωργίου III και της οικογένειάς του.
Το βίντεο διαρκεί 1 λεπτό και 58΄΄

·       Άλλος ένα ξεχωριστός κήπος. Τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο ξεχωριστό; Βοήθεια: Από μέσα του περνάει ένα π..
·       Πώς το λένε το μεγάλο γυάλινο κτίριο που έχει μέσα φυτά; Φ…… Είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Βρες ποιο είναι μέσα στο βίντεο. Τι σχήμα έχει; Με τι μοιάζει;

Ένατο Βήμα
Παιχνίδι μνήμης με λέξεις από Κ κ.Blog

Δέκατο Βήμα
Παιχνίδι αντιστοίχισης  λέξης με εικόνα από Κ, κ - Blog.
 

Ενδέκατο τέταρτο Βήμα
Παζλ. Φτιάξε το παζλ και δες έναν από τους διάσημους κήπους που είπαμε παραπάνω Από ποιον κήπο είναι το παζλ;. Blog
 

Καλό Παιχνίδι!!

Δωδέκατο Βήμα
Εκπαιδευτική Τηλεόραση
Ένα γράμμα μια ιστορία
Παρακολουθώ το βίντεο για το Κκ «3 Κοκαλιάρες Καραμέλες», στον παρακάτω σύνδεσμο
https://youtu.be/If5cExtf-m8

Αρχεία:
·               Αλφαβητάρι.pdf εδώ
·                Οι παρεούλες της Αλφαβήτας. Pdf εδώ
·                 Αλφαβητάριο Τρελό. Pdf εδώ
·                   Κ κ Ραντεβουδάκια.pdf εδώ
Σοφές Χελωνίτσες.pdf εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου