Ετικέτες

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο (3) Αγωγή Υγείας (9) Ανακοινώσεις (138) Ανακοινώσεις - ΠΕΙ.Σ (13) Άνοιξη (3) Απόκριες (19) Άρθρα (54) Αρχή Σχολικής Χρονιάς (29) Βήματα για τη Ζωή (1) Βιβλία για παιδιά (6) Γενέθλια (14) Γιορτές (13) Γιορτή της Μητέρας (16) Γιορτή του Πατέρα (1) Γλώσσα (5) Γονείς (31) Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης (6) Έθιμα (2) Ειδική Αγωγή (1) Εκδηλώσεις Συλλόγου Γονέων (8) Εκδηλώσεις του Νηπιαγωγείου μας (32) Εκπαιδευτικές Επισκέψεις (3) Εκπαιδευτικοί (2) Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (1) Εργασία στο σπίτι (64) Εργασίες νηπίων (16) Εργαστήρια Δεξιοτήτων (11) Ευρωπαϊκά Προγράμματα (3) Η Βιβλιοθήκη στο Νηπιαγωγείο (11) Ημέρα-Νύχτα (2) Θεματικές προσεγγίσεις (46) Καινοτόμες παρεμβάσεις (6) Καλοκαίρι (4) Μαθηματικά (3) Νέα Προγράμματα Σπουδών (3) Νομοθεσία (2) Όμιλοι (13) Ονομαστική Εορτή (1) Παγκόσμιες Ημέρες (5) Πάσχα (9) Περιβάλλον (4) Ρομποτική (1) Σαρακοστή (2) Σχολική Ψυχολόγος (3) Τέχνες (1) Τηλεδιάσκεψη (30) Το Νηπιαγωγείο μας (2) Φιλαναγνωσία (2) Φυσικές Επιστήμες (1) Χειμώνας (8) Χριστούγεννα (31)

ArtMissions#Skills Labs

ArtMissions#Skills Labs
The e-twinning project's blog

Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Διαδικτυακή Δανειστική Βιβλιοθήκη Νο 6



Καλά μας και όμορφα παιδιά,
Πώς είστε; «Έπιασε» η ζέστη για τα καλά αυτές τις μέρες. Μερικοί από σας, όπως μαθαίνουμε, είστε στη θάλασσα , οπότε καλά μπάνια και δροσιστείτε λίγο και για μας, που τη θάλασσα θα τη δούμε από Ιούλιο.
Ημέρα Παρασκευή!!!!  ΠΑΡΟΥΣΑ!!!!       ΜΕ..
Διαδικτυακή δανειστική βιβλιοθήκη, και:
·    Βιβλία που θα  ακούτε μόνο
· Βιβλία που θα διαβάζουν για σας είτε οι ίδιοι οι συγγραφείς που τα έγραψαν είτε άλλοι και θα τους βλέπετε να το κάνουν στην οθόνη σας.
·  Βιβλία που θα ακούσετε από το διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΡΤ WEB RADIO.
· Βιβλία podcasts με το «Παραμυθόφωνο» να αναμεταδίδει μύθους του Αισώπου αλλά και μύθους απ’ όλο τον κόσμο.
·Και κάτι καινούργιο σήμερα: Raπαραμύθια. Γνωστά κλασσικά παραμύθια σε ρυθμό rap από το γνωστό rapper Δημήτρη Μεντζέλο.
Τι απόλαυση αυτή η Διαδικτυακή Βιβλιοθήκη. Τόσα πολλά, όμορφα, ενδιαφέροντα και αστεία βιβλία κάθε φορά. Πόση χαρά έχουμε που μας προσφέρονται δωρεάν και είναι και ανεξάντλητα! Η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας.
Πάμε να αρχίσουμε……..
Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας Όσκαρ Ουάιλντ Τα παραμύθια του Σαββάτου Διαβάζει η Ελένη Μπετεινάκη


Μια διαχρονική ιστορία για την ομορφιά, τη συμπόνια, τη φιλία, την καλοσύνη και την αυταπάρνηση - αξίες που στις μέρες μας κλονίζονται. Ένα από τα πιο γνωστά παραμύθια που έγραψε ο Όσκαρ Ουάιλντ, "για παιδιά και για όσους έχουν διατηρήσει τα παιδικά χαρίσματα της απορίας και της χαράς".



Η Όμορφη Ανούσκα Λαϊκό Ρωσικό Παραμύθι Τα παραμύθια του Σαββάτου Διαβάζει η Ελένη Μπετεινάκη

"Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, δώστης κλώτσο να γυρίσει παραμύθι ν' αρχινίσει..." Πολυαγαπημένα και διαχρονικά κλασικά παραμύθια. Παραμύθια με βασιλιάδες, πεντάμορφες πριγκίπισσες, κακές μάγισσες και καλές νεράιδες. Παραμύθια από τις χώρες του ονείρου. Παραμύθια με διάσημους και γοητευτικούς ήρωες. Παραμύθια που μας ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο της φαντασίας. Παραμύθια που το καλό και το δίκαιο είναι πάντα ο νικητής στο τέλος. ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ "Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα..."
Ποιο παραμύθι σας θυμίζει;

 Ο Λύκος Ζαχαρίας θέλει να κάνει το γύρο του κόσμου Lallemand Orianne Διαβάζει ο Χρήστος Χριστόπουλος

Μέσα στο δάσος η ζωή είναι βαρετή για τον λύκο Ζαχαρία, γι' αυτό και αποφασίζει να πραγματοποιήσει τ' όνειρό του: Να κάνει τον γύρο του κόσμου! Μ' έναν σάκο στους ώμους, θα ταξιδέψει στην Ιταλία, την Αφρική, τον Καναδά και σε πολλές ακόμα χώρες. Θα είναι άραγε ο ίδιος όταν τελειώσει το μεγάλο ταξίδι; Ένα βιβλίο για να ανακαλύψεις τον κόσμο. Σε αυτή τη συλλογή θα βρείτε αστείες και τρυφερές ιστορίες με ήρωα τον λύκο Ζαχαρία. Μπορείτε να περάσετε όμορφα διαβάζοντας ή ακούγοντάς τις, να εκφράσετε τα συναισθήματά σας, να φανταστείτε, να αγαπήσετε το διάβασμα και να ονειρευτείτε...


Δε θα σε πειράξει κανείς Κουτσιαρής Βασίλης

Κοιτάχτηκα μια τελευταία φορά στον καθρέφτη. Ευτυχώς οι γονείς μου έλειπαν, κι έτσι δεν θα με διέκοπταν. Έπρεπε να το κάνω σωστά! Χωρίς να χάσω άλλο χρόνο, έβαλα τη μηχανή στο κεφάλι μου και τρίχες άρχισαν να πέφτουν. Συνέχισα το έργο μου, και στο τέλος δεν υπήρχε ούτε μια τρίχα στο κεφάλι μου. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή τρόμαξα λιγάκι. Να, δεν ξέρω πώς να το πω, αλλά φαινόμουν διαφορετικός... Μια ιστορία για την ανιδιοτελή αγάπη. Αλήθεια, μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε, όταν αγαπάμε αληθινά;
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ!

Το αόρατο αγόρι Trudy Ludwig



Γνωρίστε τον Τομ, το αόρατο αγόρι.
Κανείς ποτέ δεν τον προσέχει, ούτε σκέφτεται να τον συμπεριλάβει στην ομάδα του, σε παιχνίδι ή σε πάρτι γενεθλίων... μέχρι που ένα νέο παιδί έρχεται στο σχολείο.
Μόλις ο Λι, ο καινούριος μαθητής, φτάνει, ο Τομ είναι ο πρώτος που θα τον κάνει να αισθανθεί καλοδεχούμενος. Όταν ο Τομ και ο Λι συνεργάζονται σε μια δραστηριότητα, ο Τομ βρίσκει τρόπο να ξεχωρίσει.
Μια ευαίσθητη ιστορία που μας δείχνει πώς μικρές πράξεις καλοσύνης μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να ενταχθούν και να διακριθούν σε μια ομάδα. Κάθε γονιός, δάσκαλος ή σύμβουλος που αναζητά εργαλεία που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των «αθόρυβων» παιδιών θα βρει εδώ έναν πολύτιμο οδηγό.

WEB ERT Διαβάζει η Βάσια Χατζηγιαννάκη
Αποστολή ΤΕΡΑΤΕΞ Σταυρούλα Παγώνα


Ο Φώτης φοβάται το σκοτάδι..., γιατί κρύβει τα πιο τρομακτικά τέρατα που μπορείτε να φανταστείτε! Όμως ο αγαπημένος του παππούς έχει τη λύση. Το μαγικό υγρό ΤΕΡΑΤΕΞ που διώχνει όλα τα τέρατα μακριά. Ένα φσσσστ και τέρατα τέλος! Ή μήπως δεν είναι τόσο απλό;




Γκαζόζα Α. Α. Α.- Τζένη Κουτσοδημητροπούλου


Ο Μηνάς άρχισε να τρέχει.
Έτρεχε με όλη του τη δύναμη!
Πίσω του έτρεχε και η γκαζόζα και ακόμα πιο πίσω κάτι βαζάκια από μαρμελάδα και σακουλάκια από πατατάκια.
Πλαστικά μπουκάλια και κουτιά από αναψυκτικά ορμούσαν κατά πάνω του. Στρατός ολόκληρος!
Για να τους ξεφύγει, έστριψε απότομα
μα δυο μπαταρίες, κατακόκκινες από τον θυμό τους, του έκοψαν τη φόρα!
-ΣΤΟΟΟΠ!!! Εμπρός για το κρατητήριο, τον διέταξαν..
Μια ιστορία γεμάτη ανατροπές που φέρνει τους μικρούς μας αναγνώστες σε επαφή με τα υλικά, την έννοια και την αναγκαιότητα της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.



Η Γαλατού Μύθοι του Αισώπου από το «Παραμυθόφωνο» Radio Podcasts

Κάποτε,  μια γαλατού  πήρε το δοχείο της και πήγε στο κτήμα να αρμέξει τη γελάδα. Γέμισε το δοχείο της με γάλα, το φόρτωσε στον ώμο της και πήρε το δρόμο της επιστροφής. Στο δρόμο που πήγαινε έκανε σχέδια για το μέλλον  κι όταν πια επέστρεψε στο σπίτι, είχε  καταλάβει τι πρέπει να κάνει, αν θέλει να δει τα σχέδια της να πραγματοποιούνται...

Οι τέσσερις δράκοι που έφεραν τη βροχή Παραμύθι από την Κίνα από το «Παραμυθόφωνο» Radio podcasts


Μια μέρα οι τέσσερις δράκοι πέταξαν από τη θάλασσα στον ουρανό για να ζητήσουν από τον αυτοκράτορα του ουρανού να βοηθήσει τους ανθρώπους. Εκείνος όμως ενδιαφερόταν μόνο να περνάει καλά στο παλάτι του και ούτε που νοιαζόταν για τους ανθρώπους και όσα συνέβαιναν στη Γη. Οι δράκοι κατάλαβαν πως έπρεπε μόνοι τους να βρουν τη λύση και με τις δικές τους δυνάμεις να βοηθήσουν τους ανθρώπους.



Rαπαραμύθια Δημήτρης Μεντζέλος
Τα τρία γουρουνάκια

Πώς θα ήταν όμως αν κάποιος πείραζε τα πιο κλασικά παραμύθια του κόσμου και τα έφερνε στο σήμερα; Αν τα ράπαρε;
Αυτό αναρωτήθηκε ο αγαπημένος ράπερ, στιχουργός και MC Δημήτρης Μεντζέλος και μας παρουσιάζει τα «Ραπαμύθια», αυτήν την πρωτότυπη έκδοση πασίγνωστων κλασικών παραμυθιών σε hip hop ρυθμούς. Ένα μοναδικό groove δημιούργημα με κοφτερό στίχο που θα συναρπάσει και θα εκπλήξει.
Συμπράττει μαζί του ο ταλαντούχος μουσικός, στουντιάρχης, παραγωγός, ηχολήπτης και άλλα πολλά Λευτέρης Σαμψών που έντυσε τα στιχάκια με μουσική και τα «Ραπαμύθια» έγιναν τραγούδια.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Πιθανότατα τα παιδιά να μην κοιμηθούν με αυτά τα παραμύθια και ακόμα πιο πιθανότατα, θα χορέψουν! Οπότε απολαύστε το και αυτοσχεδιάστε χορογραφία! Άρθρο από το ELNIPLEX

Τέλος,

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κατερίνης https://www.facebook.com/Katerini.Public.Library/
και το Μαγικό Λυχνάρι της Νεφέλης, είναι κάθε βδομάδα μέσα στις προτιμήσεις μας:

Φρέντερικ Λίο Λιόννι

και 
Η στρογγυλο-σκουφίτσα Geoffroy de Pennart

Όπως κάνετε κάθε φορά, διαλέξτε ένα και αφιερώστε του χρόνο.
Χρόνο να το ακούσετε, αρκετές φορές. Χρόνο να κάνετε την εργασία σας, το φυλλάδιο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης.
Χρόνο για να γράψετε λέξεις από το βιβλίο.

Αρχεία: Φύλλο Βιβλιοθήκης 2.pdf
              Φύλλο εργασίας λέξεις.doc
Και για μην ξεχνιόμαστε: πάρτε τις 5 καρτέλες της βιβιλιοπαρουσίασης, το αγαπημένο σας παραμύθι από παραπάνω και αρχίστε.
Καρτέλα 1 Τίτλος του Βιβλίου
Καρτέλα 2 -  Εεεεεε ξέρετε τη συνέχεια……

Και τώρα………
Άλλες δραστηριότητες:

Παιχνίδια με το Λύκο Ζαχαρία
Δείτε και ακούστε το παραμύθι και απαντήστε τις ερωτήσεις:
·   Ποια μνημεία επισκέπτεται ο λύκος στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στην Αίγυπτο;
·       Τι πήγε να φάει το λύκο Ζαχαρία στο Νείλο;
·       Ποια ζώα συνάντησε ο λύκος Ζαχαρίας στην κένυα;
·       Ποιο βουνό ανέβηκε στο Νεπάλ;
·       Τι τον κυνήγησε σε όλη τη Ν. Υόρκη;
·       Τι έγραψε στον παναγή από την Αυστραλία;
·       Τι ήθελε όσο τίποτε άλλο στο τέλος;
·       Τι έγινε στο δάσος;


Google Earth
Θυμηθείτε ποιες πόλεις και χώρες επισκέφτηκε ο λύκος Ζαχαρίας και βρείτε τις πάνω στην Υδρόγειο.

Παιχνίδι στο blog Learning apps
Άκουσε και δες άλλη μια φορά το παραμύθι και βάλε με τη σωστή σειρά τις πόλεις και χώρες που επισκέφτηκε ο λύκος Ζαχαρίας

 


Παιχνίδι στο blog  - Learning apps
Άκουσε και δες άλλη μια φορά το παραμύθι και βρες ποια σημαία αντιστοιχεί σε ποια χώρα. Το παιχνίδι έχει και βοήθεια. Αναζήτησε τη .




Παιχνίδια με το Αόρατο Αγόρι
Άκουσε και δες το παραμύθι άλλη μια φορά και βάλε στη σωστή χρονολογική σειρά τις εικόνες. Τι έγινε πρώτα; Τι έγινε μετά; Τι  έγινε στη συνέχεια; Τι έγινε στο τέλος;



Παζλ με το αόρατο αγόρι Παιχνίδι στο blog jigsaw planet
Διάλεξε μία από τις εικόνες και φτιάξε το παζλ.







   

Μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας με τα βιβλία. Ανεβάστε τις στο padlet μας «Οι εργασίες μας»

Να είστε όλοι σας καλά και να περνάτε καλά!
Καλό Σαββατοκύριακο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου