Ετικέτες

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο (3) Αγωγή Υγείας (9) Ανακοινώσεις (138) Ανακοινώσεις - ΠΕΙ.Σ (13) Άνοιξη (3) Απόκριες (19) Άρθρα (54) Αρχή Σχολικής Χρονιάς (29) Βήματα για τη Ζωή (1) Βιβλία για παιδιά (6) Γενέθλια (14) Γιορτές (13) Γιορτή της Μητέρας (16) Γιορτή του Πατέρα (1) Γλώσσα (5) Γονείς (31) Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης (6) Έθιμα (2) Ειδική Αγωγή (1) Εκδηλώσεις Συλλόγου Γονέων (8) Εκδηλώσεις του Νηπιαγωγείου μας (32) Εκπαιδευτικές Επισκέψεις (3) Εκπαιδευτικοί (2) Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (1) Εργασία στο σπίτι (64) Εργασίες νηπίων (16) Εργαστήρια Δεξιοτήτων (11) Ευρωπαϊκά Προγράμματα (3) Η Βιβλιοθήκη στο Νηπιαγωγείο (11) Ημέρα-Νύχτα (2) Θεματικές προσεγγίσεις (46) Καινοτόμες παρεμβάσεις (6) Καλοκαίρι (4) Μαθηματικά (3) Νέα Προγράμματα Σπουδών (3) Νομοθεσία (2) Όμιλοι (13) Ονομαστική Εορτή (1) Παγκόσμιες Ημέρες (5) Πάσχα (9) Περιβάλλον (4) Ρομποτική (1) Σαρακοστή (2) Σχολική Ψυχολόγος (3) Τέχνες (1) Τηλεδιάσκεψη (30) Το Νηπιαγωγείο μας (2) Φιλαναγνωσία (2) Φυσικές Επιστήμες (1) Χειμώνας (8) Χριστούγεννα (31)

ArtMissions#Skills Labs

ArtMissions#Skills Labs
The e-twinning project's blog

Μπορείτε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Καδράκι για τη μαμά - Πολύ Καλλιτεχνικό



Ήρθε η ώρα του καλλιτέχνη για άλλη μια φορά στο blog μας, αφού η φιλενάδα και συνάδερφος Έφη Ζιώγα, μοιράστηκε άλλη μία δημιουργία και πρότασή της για την ημέρα της μητέρας.
Λοιπόν αρχίζουμε.
·         Σε  ένα κομμάτι πλαστικό συσκευασίας αυτό με τις φουσκίτσες, περνάτε με πινέλο ότι χρώμα θέλετε και κάνετε τύπωμα πάνω σε χαρτόνι λευκό.
·         Περιμένετε να στεγνώσει.
·         Σε ένα μπολάκι με λίγο νερό αραιώνετε μια κουταλιά ατλακόλα.
·   Κόβετε κομματάκια εφημερίδα και ένα-ένα τα βουτάτε μέσα να απορροφήσουν κόλλα.
·       Χωρίς πολλά νερά το κολλάτε πάνω στο χαρτί και το στρώνετε με το δάχτυλο. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε ένα σχήμα, π.χ. καρδιά, λουλούδι, ότι θέλετε για τη μαμά. Μπορείτε ακόμα να το έχετε σχεδιάσει από κάτω για να ξέρετε που θα κολλήσετε τα μικρά κομματάκια εφημερίδας. Η τεχνική αυτή λέγεται ντεκουπάζ.
·         Το αφήνετε πάλι, να στεγνώσει καλά.
·         Στη συνέχεια βουτώντας το πινέλο σε ένα χρώμα τονίζετε με πινελιές το περίγραμμα του   σχήματος που δημιουργήσατε με το ντεκουπάζ, π.χ. την καρδιά. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε το περίγραμμα με μια μπατονέτα ή το δάκτυλο σας.
·         Με τον ίδιο τρόπο που κολλήσατε τα κομματάκια εφημερίδας μπορείτε να κολλήσετε πάνω στην καρδιά ένα όμορφο σχέδιο από χαρτοπετσέτα αφού την βουτήξετε πριν στην κόλλα. Με πολλή προσοχή γιατί σκίζεται εύκολα!!
·       Αυτό είναι μια ιδέα μόνο, ο καθένας μπορεί να το επεκτείνει με τη φαντασία του.

              Tips:
1.     Μπορείτε να μπερδέψετε δύο τρία χρώματα στο πλαστικό συσκευασίας πριν το τύπωμα. Γίνεται πιο ωραίο .
2.   Επίσης, να πατάτε πολύ καλά και να πιέζετε με το χεράκι σας το  πλαστικό με τις φουσκίτσες και με τα χρώματα όταν το μεταφέρετε στο λευκό χαρτί.
3.      Θέλει επίβλεψη από έναν μεγαλύτερο.

Τα καδράκια που θα φτιάξετε να τα ανεβάσετε στο padlet μας «Οι εργασίες μας» για να τα θαυμάσουμε όλοι!
Καλή διασκέδαση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου